Datum objave: 08. Kolovoz 2014

Mate Škugor najavio drugo izdanje SuperUha: „Pripreme su već počele!“

Nina Medić
Nina Medić

Mate Škugor, organizator SuperUho festivala otkrio je danas na prijemu kod gradonačelnika Grada Šibenika kako već radi na pripremama za drugo izdanje festivala, a u tome će kako je najavio Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, imati punu podršku Grada Šibenika.

Matu Škugora i Hrvoja Jelkovića, organizatore 1. izdanja festivala primio je gradonačelnik Burić sa svojim zamjenicima Danijelom Miletom i Nikicom Penđerom,  te im je zahvalio na uspješno zamišljenom i realiziranom konceptu novog šibenskog festivala.

 „Moja vizija SuperUha jest da to bude festival za domaću publiku, s obzirom da je tijekom ljeta festivalska ponuda za inozemnu goste bogata. Lokacija TEF-a pokazala se odličnom, kako za pozornice, tako i za kamp, uz brojne sadržaje koje su posjetitelji mogli koristiti, od plaže Banj, pa do stare jezgre.S brojem festivalskih posjeta možemo biti zadovoljni; one su bile na razini priželjkivanih i očekivanih, odnosno 2200-2500 ljudi dnevno. Moram još jednom naglasiti kako su dva uvodna koncerta „The National“ na tvrđavi sv. Mihovila, koje je gledalo dodatnih 1800 ljudi, ovu fantastičnu pozornicu uspješno uklopili u naš program“, kazao je Škugor.          

Gradonačelnik Burić istaknuo je kako je Šibenik kao grad pozornica i grad festivala, Superuhom potvrdio koncept i pravac koji je zacrtan i kojem Grad Šibenik želi ići. „Od organizacije „Nove u Docu“, preko ljetnih događanja na brojnim lokacijama u gradu, prije svega festivalskih, ne samo da želimo zadržati šibensku publiku u gradu, već želimo privući i posjetitelje i turiste iz čitave Hrvatske, ali i iz inozemstva. Superuho je u festivalskom smislu pokazao da za to ima potencijala, a ono što je posebice značajno jest da je javnosti otvorio lokaciju TEF-a, koja će, uvjeren sam, vrlo brzo postati zanimljiva investitorima kao jedna od najperspektivnijih lokacija u čitavoj Dalmaciji. Moju podršku, kao i podršku moga tima, imat ćete i u organizaciji 2. SuperUha.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Organizatori su osim samom Gradu Šibeniku, zahvalu uputili i gradskim službama i komunalnim poduzećima, posebice TEF-u, na  pomoći u pripremi lokacije, ali i tijekom festivala.

Iz kategorije: Kultura