Datum objave: 01. Kolovoz 2014

Festival hrvatskog otočnog proizvoda 8. i 9.kolovoza na Zlarinu

Nina Medić
Nina Medić

Šibensko-kninska županija skupa s Gradom Šibenikom kao suorganizatorom drugu godinu za redom na otoku Zlarinu, 8. i 9. Kolovoza, organizira Festival hrvatskog otočnog proizvoda Šibensko-kninske županije.

Cilj festivala je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“. Festival je izložbeno-prodajnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ predstavit će 15-ak otočnih proizvođača iz Šibensko-kninske županije te s otoka Hvara, Korčule i Dugog otoka.

Za sve izlagače nastup na festivalu je besplatan. Uz festival će se održati i prigodni kulturno-zabavni program.           

U petak, 8. kolovoza organiziran je besplatan prijevoz brodom „Kristin“. Polazak sa šibenske rive na otok Zlarin je u 17 sati, a povratak  iz Zlarina je u 23.00 sata i 00.30 sati. Drugog dana Festivala,9. kolovoza 2014. u 10.30 sati, s ciljem upoznavanja zainteresiranih s projektom HOP i procedurom dodjeljivanja oznake održat će se prezentacija projekta „Hrvatski otočni proizvod“ (HOP). Predavanje će održati Ljubica Ajduković Ugarković, voditeljica Službe za politiku razvoja otoka Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i voditeljica projekta „Hrvatski otočni proizvod“.

 

Donosimo kompletan program festivala:

 

PETAK: 

18:30 Početak festivala (izlagači, proizvođači HOP-a) 

20:00 Kulturno-zabavni program

Izvođači:,  KUD .Koral]" Zlarin, Klapa "Cima" Šibenik, UGO Primošten - folklorna sekcija KRČ, Mladen Bjažić, pjesnik,  recital - Vesna Parun21:00 Zlarinska "Brudetijada"

 

SUBOTA: 

10:00 Obilazak "Muzeja", budućeg Hrvatskog

centra koraljarstva

10:30 Prezentacija HOP-a

 

 

 

Polazak broda sa Mula Krke (Šibenik - Zlarin) Polazak broda sa Mula Krke (Šibenik - Zlarin):

09:30 redovita brodska linija

17:00 organiziran besplatan prijevoz brodom "KRISTIN"

19:30 redovita brodska linija

 

Povratak broda (Zlarin - Šibenik)

11:30 redovita brodska linija

14:30 redovita brodska linija

23:00 i 00:30 organiziran besplatan prijevoz

brodom "KRISTIN"

Iz kategorije: Kultura