Sidebar Menu

Datum objave: 25. Srpanj 2014

Sve spremno za još jedan SUPERTOON: Više od 300 animiranih filmova u šest dana

Nina Medić
Nina Medić

Više od 300 animiranih filmova u pet natjecateljskih kategorija iz 37 zemalja svijeta od nedjelje, 27. srpnja, do 1. kolovoza moći ćete pratiti u Šibeniku na 4. međunarodnom festivalu animacije Supertoon. Glavni program održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, Trgu ispred škole Fausta Vrančića, plaži Banj i Klubu Azimut, a popratni program u Tamnici Muzeja Grada Šibenika te Galeriji sv. Krševan.

U ljetnoj mediteranskoj atmosferi Šibenikće drugu godinu za redom biti domaćin međunarodnog festivala animacijeSupertoon koji se održava od nedjelje, 27. srpnja, do 1. kolovoza.

Novosti ovogodišnjeg Supertoona su dvije nove natjecateljske kategorije: najbolji film u konkurenciji animiranih reklama i najbolji film u konkurenciji animiranih uvodnih špica za filmove te izložba djela Waltera Neugebauera, autora čiji je opus i utjecaj u povijesti stripa i animiranog filma pionirski i nezaobilazan,  kojom će biti upotpunjen natjecateljski program.

“Prošlogodišnje preseljenje Supertoona u grad Šibenik pokazalo se kao odličan potez koji je doveo do trenutne simbioze energije grada domaćina i novog festivala. Šibenik je prošle godine živio animaciju i znamo da će Šibenčani i ove godine biti s nama” istaknuo je Slave Lukarov, jedan od organizatora festivala.

 

Dvije nove natjecateljske kategorije

Uz tri postojeće natjecateljske kategorije za kratke autorske filmove, filmove za djecu te glazbenih videa, četvrto izdanje Supertoon festivala donosi i dvije nove kategorije:za najbolji film u konkurenciji animiranih reklama i za najbolji film u konkurenciji animiranih uvodnih špica za filmove. Pet natjecateljskih kategorija rezultiralo je i povećanjem članova međunarodnog žirija kojeg čine nagrađivani autori animiranih filmova i direktori festivala animacije: Efe Efeoglu (Turska) direktor Istanbul Animation Festivala, Darko Vidačković (Hrvatska), autor kratkih animiranih filmova, Olga Bobrowska (Poljska), direktor Stoptrik Festivala, Daniel Šuljić (Hrvatska), autor kratkih animiranih filmova i direktor Animafesta i Chintis Lundgren (Estonija), autor kratkih animiranih filmova.

 

Izložba djela Waltera Neugebauera

Službeni natjecateljski međunarodni program kratkih animiranih filmova upotpunjen je izložbom djela iz obiteljske ostavštine Waltera Neugebauera , koja će se otvoriti u ponedjeljak, 28. srpnja u 20 sati, radionicom animacije za djecu koju će voditi Marko Zdravković-Kunac, razgovorima s autorima animiranih filmova (Breakfast With Authors) koji se prikazuju u službenoj konkurenciji festivala, predstavljanjem prijateljskih festivala, festivalskim noćnim zabavama na plaži Banj (Supertoon Beach Party) kao i brojnim projekcijama animiranih filmova (Animasaurus Rex i Planktoon) u sklopu popratnog programa koji počinju u 10 sati ujutro i neprekinuto traju do ponoći svakoga dana.

 

Četvrti međunarodni festival animacije Supertoon otvorit će se unedjelju, 27. srpnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibeniku 20 sati, a na plaži Banj povodom otvorenja festivala bit će organiziran MTV partyna kojem će nastupiti DJ-ice Mixtape District od 23 sata. Festivalski program je besplatan.

Više informacija na: supertoon

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam