Datum objave: 21. Srpanj 2014

Etno, world music bend 'Kries' u četvrtak na pozornici u Docu

Nina Medić
Nina Medić

Nakon SoulFingersa, Stampeda, Kuzme i Shaka Zulu, te prošlotjednih Tetkinih radosti, u šibenski Dolac stigao je red i na odličan etno, world music bend KRIES koji nikad prije nije održao koncert u Šibeniku.

KRIES će održati koncert na ljetnoj pozornici u Docu, ovog četvrtka, 24. srpnja, s početkom u 23 sata, uz slobodan ulaz.

Samo za tu priliku, Erol Zejnilović, član benda kazao je nekoliko riječi o nadolazećem koncertu: „Prije nekoliko dana svirali smo na Ethnoambienti Salona, u Solini, tu smo odsvirali četiri nove pjesme, dakle nakon Solina, idući koji će čuti nove stvari jest šibenska publika. Radi se o novom materijalu koji će se naći na novom albumu, a koji bi se trebao početi snimati ove jeseni. Da ovo nam je prvi put ikad da ćemo svirati u Šibeniku. Ni sam ne mogu vjerovati da je tako i zaista se radujem tomu. Drago nam je da ćemo doći u Šibenik.

Gdje god da dođemo, od Varaždina pa nadalje, svi misle da je njihova publika tvrda, svi nam to kažu, ali mi na to odgovorimo - No, dobro. Nitko neće ostati imun na Kries!“

Kries je world music/ethno bend koji iza sebe ima dva albuma, 'Ivo i Mara' i 'Kocijani'. O njihovoj kvaliteti najbolje govori to što su za 'Kocijane' u britanskom Guardianu dobili najviše pohvale te je, između ostalog, rečeno kako bi frontmen Mojmir Novaković trebao biti iduća velika europska zvijezda.

Od objave albuma'Kocijani' prošlo je već šest godina, a bend sada radi na novom albumu. Ovaj put Mojmir bi trebao preuzeti ulogu isključivo pjevača, dok će se aranžmanima i glazbom baviti Ivo Letunić, koji inače u Kriesu svira lijericu.

Koncert na ljetnoj pozornici u Docu prilika je da na djelu vidite bend koji mnogi već godinama nazivaju možda i najboljim hrvatskim live bendom. Ako mislite da je to prazna priča - dođite na koncert pa provjerite.

KRIES SU:
Mojmir Novaković - vokal
Krešimir Oreški - udaraljke
Ivo Letunić - lijerica
Andor Végh - gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Konrad Lovrenčić - bas gitara
Ivan Levačić - bubnjevi
Erol Zejnilović - električna gitara
Martin Swan – violina

Iz kategorije: Kultura