Datum objave: 15. Srpanj 2014

Poslastica za ljubitelje klasične glazbe: Počinje festival 'Musica Appassionata'

Nina Medić
Nina Medić

Sedmi po redu festival klasične glazbe Musica Appassionata danas se svečano otvara u Muzeju grada Šibenika.  Musica Appassionata traje do 7.kolovoza , a ovogodišnji festival posvećen je Nevenu Belamariću, šibenskom opernom pjevaču.

„Kroz srpanj i kolovoz na različitim lokacijama svi ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u vrhunskim izvedbama. Najspecifičniji koncert biti će onaj Zagrebačkog kvarteta koji će se održati u Sokolarskom centru, a njegova posebnost je upravo u lokaciji koja nudi spoj prirode, mira i glazbe“, najavila je Nera Gojanović Kljajić, umjetnička voditeljica Festivala.

Osim koncerta u Sokolarskom centru, publiku očekuje još mnogo klasičnih 'poslastica'.Festival će večeras otvoriti sopranistica Marija Prohaska, tenor Marko Fortunato, bas Siniša Stork, te pijanist Filip Fak. Početak je najavljen za 21 sat. Nastavlja se 18. srpnja kada će u Galeriji sv. Krševan u 21 sat nastupiti Pedro Rogeiro Aguiar na gitari. Koncert sakralne glazbe Ansambla Responsorium na rasporedu je 29. srpnja u 21 sat u katedrali sv. Jakova od 21 sat.  Ansambl Responsorium usko je spacijaliziran za izvođenje vokalnih i instrumentalnih formi iz razdoblja renesanse i ranog baroka s posebnim na ostvarenja starije hrvatske glazbene baštine. 4.kolovoza u Samostanskom vrtu sv. Lovre koncert će održati AccoDuo, perspektivni klasični harmonikaški ansambl. Čini ga bračni par koji s velikom predanošću izvodi živopisan program koji predstavlja autentičnu sliku europskog komornog muziciranja i kulture.  Početak je najavljen za 21.30 sati.

Svečano zatvaranje Mussice Appassionate biti će održano u Muzeju grada Šibenika 7. kolovoza od 21 sat nastupima sporanistice Martine Klarić, mezzo-sporanistice Nere Gojanović Kljajić, bass-baritona Krešimira Stražanca te pijanistice Gordane Pavić. 

FOTO: sibenik.hr

Iz kategorije: Kultura