Datum objave: 08. Srpanj 2014

Poznati svi izvođači SuperUha, Škugor: „Očekuje nas više rock 'n' rolla, a manje elektronike“

Nina Medić
Nina Medić

Tuxedomoon, kalifornijski post punk avangardisti, Howe Gelb, poznati američki kantautor kojemu će bubnjeve svirati Steve Shelly iz Sonic Youth i Jonathan Toubin, jedan od najvećih autoriteta među njojorškim DJ-ima koji vrte garažni rokenrol, soul i funk, zadnja su objavljena imena SuperUho festivala koje će se održati u Šibeniku od 3.- 5. kolovoza. Kompletan program festivala predstavili su na današnjoj press konferenciji Mate Škugor, direktor festivala, Nenad Borović , urednik klupskog programa i PR koordinator, Marko Mikulandra, koordinator interaktivnog video uređenja festivalske lokacije (Varoš Media), a u ime Grada Šibenika festival je podržao Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

 „Iznimno mi je drago što su festival prepoznali i Šibenčani jer je trećina prodanih ulaznica otišla baš u Šibenik, što je velika stvar. Ono što smo htjeli i uspjeli postići sa SuperUhom je da na njemu bude više rock and rolla, a manje elektronske glazbe koja je postala sveprisutna. Veseli nas i to što je festival prepoznala i lokalna samouprava te zbog toga nismo morali raditi nikakve kompromise. Festival će biti točno onakav kakvog smo prvotno zamislili, na bogomdanoj lokaciji plaže Banj i TEF-a, koja nudi odličan spoj industrijskog ugođaja i glazbe, a sve to samo 10ak metara od mora“, kazao je Škugor.

Nenad Borović najavio je kako će se na festivalu, uz 30ak imena alternativne globalne nezavisne scene, izmjenjivati i šestorica DJ-eva koji će puštati glazbu s vinil ploča. „Cilj nam je odmak od ekektronike tako da će ti DJ-evi puštati 'zaboravljenu' glazbu 60ih, 70ih, 80ih godina. Isti ti DJ-evi će preko dana puštati prigodnu glazbu na plaži Banj od 14- 18 sati popodne. Uz to na plaži će se odvijati razne aktivnosti koji će upotpunit festival, kao škola surfanja, te Iskonova 'škola surfanja na suhom' u sklopu koje će se dijeliti ulaznice za festival, rekviziti za kampiranje i još svašta“, najavio je Borović koji je ujedno i jedan od DJ-eva na festivalu.

Za vizualni dojam festivala pobrinut će se Varoš Media. „Mogu samo reći da nas očekuje vrhunski vizualni doživljaj kojeg ćemo napraviti pomoću boja, animacija i video projektcija, a sve će biti prilagođeno konceptu festivala“, kazao je Tonko Mikulandra.

„Hvala Mati Škugoru za sve što je napravio za Šibenik, počevši od prvog Terraneo festivala. Naša podrška ovom festivalu pokazuje stav Gradske uprava i našu spremnost da damo podršku mladim ljudima koji će kroz svoj priču napraviti promociju Šibenika“, kazao je gradonačelnik Burić.

Preko polovica ulaznica za festival već je prodana, a za one koji svoju još nisu osigurali svoju, mogu to učiniti u Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu. Festivalske ulaznice mogu se kupiti o cijeni od 290 kuna, dok će na ulazu festivala koštati 320. Dnevna ulaznica za prvi dan festivala, kada nastupaju headlineri, The National, koštat će 220 kuna, a ostale dane 120 kuna.

Iz kategorije: Kultura