Datum objave: 20. Lipanj 2014

Priznanje šibenskoj konzervatorskoj struci:Ivo Glavaš predsjednik,Diana Bolanča tajnica strukovne udruge

Diana Ferić
Diana Ferić

 Dvoje  šibenski konzervatora izabrano je na čelne funkcije Društva konzervatora Hrvatske. Za predsjednika je izabran Ivo Glavaš , a tajnica je Diana Bolanča, oboje iz šibenskog Konzervatorskog odjela..

 

Potpredsjednici  su prof. dr. Marko Špikić s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Željko Bistrović iz Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Rijeci.

 

Ta udruga koja je nakon dva desetljeća 2012. Godine obnovila svoju djelatnost,  ima veliku važnost u zaštiti  konzervatora od političkih i privatnih interesa kojima su često izloženi za što psotoji i niz primjera u Šibeniku. Na neke je u posljednje vrijeme javno upozoravao i Ivo Glavaš.

„ Izuzetna mi je čast što su me kolege izabrali da vodim našu strukovnu udrugu i zahvaljujem im na povjerenju. Posebno mi je drago da sam predložen upravo od od strane profesora s odsjeka za povijest umjetnosti Filozovskog fakulteta u Zagrebu i Filozofskog fakulteta u Rijeci, Marijana Bradanovića i Marka Špikića. Želim  konsolidirati redove Društva i povezati struku kako bismo raspravljali o svim bitnim pitanjima vezanim za zaštitu povijesne baštine i   štitili postulate struke“, kaže Ivo Glavaš.

Iz kategorije: Kultura