Datum objave: 17. Lipanj 2014

Švedski puhački orkestar u četvrtak nastupa na Maloj loži

Nina Medić
Nina Medić

Puhački orkestar švedske općinske muzičke škole  Finspångs Skolmusikkår, nastupiti će ovaj četvrtak, 19.lipnja na Maloj loži u 21.30 sati.

Radi se o orkestru limene glazbe i stoga repertoar sadrži uglavnom marševe, ali i o koncertnom bendu, koji po potrebi izvodi i djela iz drugih žanrova kao što su pop glazba ili švedska narodna glazba.

Svake godine Finspångs Skolmusikkår održava službeni nastup u čast švedskog Dana republike. Orkestar također održava koncerte na Noć vještica, što je tradicionalni blagdan u Švedskoj te u mnogim drugim prilikama i kao limena glazba i kao koncertni band. Sudjeluju i u tradicionalnoj povorci oko grada Finspång koja se zove zove Vårrevelj („Otkrivanje proljeća“). Ova tradicija je pokrenuta 1884. sa ciljem proslave dolaska proljeća, a održava se svake posljednje nedjelje u travnju uz ostale orkestre koji također sudjeluju u povorci.

Puhački orkestar muzičke škole Finspångs Skolmusikkår osnovan je 1943. godine. Danas orkestar broji dvadeset mladih glazbenika u dobi između 13 i 19 godina koji sviraju puhačke instrumente i / ili bubnjeve i udaraljke.

Nakon koncerta orkestar će ugostiti Šibenska narodna glazba. Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Šibenika i agencija Katarina- line.

Iz kategorije: Kultura