Datum objave: 27. Svibanj 2014

The National, koji je otvorio prvi Terraneo, nastupa 2. kolovoza na Tvrđavi sveti Mihovil

Diana Ferić
Diana Ferić

Nedugo nakon prvih objavljenih izvođača na ljetnoj pozornici sv. Mihovila popisu renomiranih umjetnika pridružuje se i The National. “Na sedamdesetmetarskoj kamenoj uzvisini iznad stare gradske jezgre Šibenika i lokacije SuperUho Festivala, u  razdoblju između 15. i 17. stoljeća, sagrađena je impozantna tvrđava Sveti Mihovil od bijelog tesanog kamena na mjestu nekadašnjeg gradinskog punkta starih Ilira. Polaganjem prvog kamena u izgradnji tvrđave prije šest stoljeća rođen je Šibenik u kojem je baš The National nastupom na prvom Terraneo festivalu pokrenuo novu kulturnu revoluciju ovog grada”, kažu u priopćenju I dodaju “Koncert The National na tvrđavi Sveti Mihovil bit će poseban i po tome što će po prvi put u Hrvatskoj biti sjedeći. Inače to je uobičajena praksa ovog benda u nastupima diljem svijeta na što se odlučuju u  posebnim prilikama koje ih inspiriraju, gdje vide šansu da svoj umjetnički rad približe još više najvjernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan The National svijet.

Iznimno nam je drago što se popisu izvođača na ljetnoj pozornici tvrđave sv. Mihovil pridružio i The National koncertom u ovakvom ekskluzivnom aranžmanu. Ponosni smo na suradnju s festivalom SuperUho, kao i s «Terraneo Summer Breakom», Festivalom plesa Šibenik i ostalima. Time ostvarujemo zajednički cilj da Šibenik postane nezaobilazna koncertna destinacija ne samo u Dalmaciji već i u Hrvatskoj te je to pravac kojim želimo ići i budućnosti.»,izjavila je Gorana Barišić Bačelić, voditeljica Odjela za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava.

Do sada potvrđeni izvođači na tvrđavi sv. Mihovila

  • Nedjelja 15. lipnja Šibensko pjevačko društvo «Kolo» i Orkestar oružanih snaga RH izvode Carminu Buranu Carl Orffa. 
  • Subota, 22. lipnja«Terraneo Summer break» predstavlja Thievery Corporation.
  • Srijeda 9. srpnja 2cellos, Stjepan Hauser i Luka Šulić
  • Subota 2. kolovoza, «SuperUho festival» predstavlja The National
  • Četvrtak 31. srpnja Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske «Lado» u suorganizaciji sa Festival plesa Šibenik.
  • Ponedjeljak 29. rujna, koncertnu sezonu ljetne pozornice zatvoriti će zajednički nastup Arsena, Gabi i Matije Dedića, na dan grada Šibenika i blagdan svetog Mihovila.

 

Za nastup benda The National na tvrđavi  s. Mihovil bit će u prodaji  800 ulaznica. S obzirom da  će se na concert sjediti , ulaznice će biti numerirane čime će se svakom posjetitelju omogućuje intiman, nesmetan doživljaj koncerta

 

Iz kategorije: Kultura