Datum objave: 23. Svibanj 2014

Vodice od danas domaćih Festivala kazališnih amatera Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Trodnevni  54. festival hrvatskih kazališnih amatera  počinje danbas u 17 sati u Vodicama. Nastupit će 11 najboljih amaterskih kazališnih družina koje su, od ukupno 176 prijavljenih, stručnim odabirom eminentnih hrvatskih kazališnih stručnjaka, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u.
 

Tako će Vodice ovoga vikenda ugostiti mnoštvo ljubitelja kazališne umjetnosti iz Dubrovnika, Novigrada, Rijeke, Trilja, Sv. Filipa i Jakova, Slunja, Rakovog Potoka, Zeline, Čakovca i Slavonskoga Broda koji će svoje predstave igrati u vodičkom Kulturnom centru, a Festival će u petak, 23. 5. u 17:30 sati otvoriti Dramska amaterska družina Vodice.
 

Sve festivalske dane budno će pratiti stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Mužić, redatelj, Sanja Nikčević, teatrologinja i kazališna kritičarka i Igor Ružić, kazališni kritičar, a u završnici 54. FHKA najboljima će biti dodijeljene nagrade.
 

Organizator 54. FHKA, kao i svih dosadašnjih godina je Hrvatski sabor kulture, a suorganizator je Pučko otvoreno učilište Vodice. Pokroviteljstvo potpisuju Ministarstvo kulture RH, Grad Vodice, Šibensko-kninska županija, a sponzorstvo je osigurala Turistička zajednica Grada Vodica.
 

Ulaz na sve predstave je slobodan.
 

Iz kategorije: Kultura