Datum objave: 22. Svibanj 2014

Preko 350 izvođača iz cijele Hrvatske na natjecanju zborova u Šibenskom kazalištu

Nina Medić
Nina Medić

Manifestacija 'Adria Cantat', natjecanje zborova, komornih zborova i klapa u folklornoj glazbi po prvi put će se održati u Šibeniku ovu subotu 24. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik.

Na njemu će sudjelovati 17 pjevačkih ansambala iz cijele Hrvatske, s ukupno preko 350 izvođača. Natjecanje organiziraju  Hrvatska udruga zborovođa i Šibensko pjevačko društvo «Kolo», pod pokroviteljstvom Grada Šibenika.

Natjecanje počinje u 12 sati, a ulaz je tijekom cijelog dana slobodan za sve zainteresirane. Šibensko „Kolo“ nastupit će u revijalnom dijelu natjecanja, prije samog proglašenja pobjednika, negdje oko 19 sati. Uz poznate skladbe iz folklornog repertoara, Kolaši će otpjevati i četiri broja iz Carmine Burane, te tako najaviti skorašnji veliki koncert na Tvrđavi sv. Mihovila.

Cilj događaja je doprinos očuvanju folklorne tradicije i višeglasnog pjevanja u Dalmaciji, ali i doprinos razvoju Šibenika kao prvorazredne destinacije kulturnog turizma, u skladu s razvojnim strategijama Grada Šibenika i sloganom „Grad je pozornica“.

Više informacija o samom natjecanju (sudionici, program, raspored natjecanja) možete pronaći na novim internet stranicama ŠPD „Kolo“ www.spd-kolo.hr ili stranicama Hrvatske udruge zborovođa – www.huz.hr

Iz kategorije: Kultura