Datum objave: 20. Svibanj 2014

Predstavljene pojedinosti i nova imena SuperUho festivala

Nina Medić
Nina Medić

Bristolski electro-dvojac Fuck Buttons i američki eksperimentalni-drone instrumentalni bend Earth nova su imena koja će uz već najavljene, The National, Black Lips Chelsea Wolfe i Rose Windowsa, nastupiti na prvom izdanju SuperUho festivala koji se od 3. do 5. kolovoza  održava u Šibeniku.

Nove bendove i detaljniji program festivala danas je u Zagrebu na press konferenciji predstavio Mate Škugor,  umjetnički direktor festivala.

Prvo izdanje SuperUho Festivala orijentiranog na aktualnu međunarodnu glazbenu scenu održat će se na autentičnoj i intimnoj lokaciji pristaništa TEF i gradskoj plaži Banj, svega 10 minuta laganog hoda od katedrale Sv. Jakov. Umjetnički direktor festivala, Mate Škugor predstavio je crtani prikaz festivalske lokacije, opisavši ju kao mješavinu ambijenta mediterana i sulude atmosfere underground kluba koja se stapa sa industrijskom arhitekturom Šibenika, prenosi tportal.

U sklopu festivala SuperUho,  bit će organiziran i kamp ograničenog kapaciteta, a u radijusu 100 metara od središta kampa nalazit će se glavna pozornica, uređena plaža s popratnim sportskim i zabavnim sadržajima, te parkiralište velikog kapaciteta. Kako je prošlih godina za vrijeme bivanja ugaslog Terraneo festivala problem predstavljao nedovoljan hlad u kampu, organizatori novog festivala na čelu sa idejnim začetnikom Matom Škugorom, naglašavaju kako se u kampu SuperUho festivala nalazi dovoljno stabala za hlad, kao i činjenicu da će se dodatan hlad osigurati po uzoru na neke španjolske open air festivale.

Iako je na prvom SuperUho festivalu u manjoj mjeri zastupljena elektronska glazba iz razloga, kako kaže organizacijski tim, i više nego dobre festivalske ponude tog tipa koja nas očekuje ovog ljeta na Jadranskoj obali, na line-up festivala dodaje se, za sada, jedno ali vrijedno elektronsko ime - Fuck Buttons, koji će nastupiti zadnjeg dana festivala, 5. kolovoza i rasplesati okupljeno mnoštvo.  Bend Earth je pionir drone glazbe i jedni od prvih predstavnika onoga što će godinama kasnije postati poznato kao post-metal, svojim ambijentalnim zvukom stvoriti će savršenu kulisu za zalazak sunca drugog festivalskog dana.

Žednouho u svojoj SuperUho avanturi na moru nastavlja tradiciju promoviranja i podrške regionalne glazbene scene, te su tako pored otkrivenih novih stranih izvođača, najavljena i tri nova regionalna benda kao predstavnici kvalitetne regionalne nezavisne RnR scene: Repetitor, Punčke i ESC life.

Kako javlja tportal, uz zanimljive koncerte, posjetitelje prvog SuperUho festivala očekuje i bogat popratni program u režiji Iskonovaca. 'Naša je želja bila da raspoloženje, susrete i druženje posjetitelja održimo i ujedinimo i tijekom dana, a novouređena plaža Banj je poslužila kao idealna platforma za realizaciju ideje. Iskonova plaža će za trajanja festivala postati glavno mjesto druženja gostiju tijekom dnevnih sati, bez obzira na to žele li drijemati na sunčanim krevetima pod baldahinima ili imaju dovoljno energije za ponuđenim aktivnostima. Za ljubitelje sporta i novih adrenalinskih iskustava pripremamo besplatnu školu windsurfinga, kroz koju će posjetitelje festivala voditi iskusni instruktori koji će pripremiti i svu potrebnu opremu. Za one koji ni preko dana ne žele stati s plesom pripremamo dnevnu DJ pozornicu koja će vas provesti kroz mnoge glazbene žanrove uz selekciju nekih od najvećih diggera domaće DJ scene. Plažu i festivalski kamp pokrit ćemo besplatnim Iskonovim wi-fi- jem koji će zaokružiti cijeli program simpatičnog naziva 'Sigurno surfanje', u sklopu kojeg će se naći raznih festivalskih i morskih gadgeta. Sredinom lipnja na Iskonovoj će Facebook fan stranici krenuti i veliki nagradni natječaj u kojem će svi zainteresirani imati mogućnost osvojiti festivalske ulaznice, smještaj u SuperUho kampu i besplatnu školu windsurfinga', rekli su predstavnici ISKON-a.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje festivala SuperUho iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala, a cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana. Škugor je prisutnima otkrio kako se prodaja ulaznica odvija i više nego dobro, naglasivši kako je već trećina karata prodana upravo na festivalskoj lokaciji - Šibeniku, što je više nego u odnosu na prvo izdanje Terraneo festivala.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima: u Zagrebu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) , Rockmarku (Berislavićeva 13), te u Dallas Music Shopu Šibenik (Kralja Tomislava 4) i klubu AZIMUT (Obala Palih Omladinaca 2, Šibenik). Ulaznice je moguće kupiti i online preko servisa Dirty old shop.

Iz kategorije: Kultura