Datum objave: 20. Ožujak 2014

Premijera monodrame "Geste i grimase" u kojoj u 82 godini nastupa Špiro Guberina

Diana Ferić
Diana Ferić

Širo Guberina je, ,akon 6o godina kazališnog rada i u 82. godini  života i dalje na kazališnim daskama. Večeras se u Zagrebu održava premijera monodrame  u kojoj glumi „Geste i grimase“ autorice Marijane Nole. Predstava je nastala  prema tekstovima Franza Kafke i Ranka Marinkovića, u a redatelj je Paolo Tišljarić.

 

Prema riječima Špire Guberine, riječ je o  predstavi -  u kojoj ću se obračunati sa svojim dreserima – tako od milja Guberina zove svoje redatelje s kojima je cijeli svoj glumački vijek surađivao. Za nekoliko dana predstavu će odigrati samo za Šibenčane u Zagrebu.

 

Nedavno je  navršio 81. Godinu, a kolege su ga na probi predstave iznenadile tortom. „Ne volim rođendane, nije to više lako ni slaviti kad čovjek dođe u neke godine, ali ovaj mi je bio jedan od najljepših dana u životuSlavio sam obrnuto, kao da mi je 18 godina i tek sad sam postao punoljetan. I osjećao sam se kao da sam tinejdžer, ali bolje da je tako nego obrnuto. Ima 18-godišnjaka koji kao da imaju 80“, kazao je za 24 sata.

Iz kategorije: Kultura