Datum objave: 10. Ožujak 2020

TKO JE TU LUD / Otkazani koncerti u Kazalištu i male filmske projekcije, ali ne i koncerti u privatnim klubovima, a rizik je jednak

Diana Ferić
Diana Ferić

Koliko god  smo u početku na razini države bili superiorni u odnosu na borbu protiv coronavirusa posljednje odluke koje se odnose na ulogu stožera za civilnu zaštitu pokazuju se ne samo zbunjujućima nego i kontraproduktivnima, a umjesto da  smiruju, u građane unose nemir.

Dobar primjer su posljednja događanja u Šibeniku i Šibensko - kninskoj županiji. Tako je večeras, na preporuku Županijskog stožera  otkazan koncert Nere Gojanović i Gordane  Pavić u foajeu šibenskog Kazalište jer  Kazalište, prema procjeni ravnatelja Jakova Bilića ,nije moglo ispuniti preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu , ali istodobno se u Azimutu održao koncert talijanskog benda  Rhapsody in Fire jer organizator nije vidio razloga da bude drukčije - kaže da s njim nije kontaktirao nitko iz Stožera, ocijenio je da je taj koncert siguran i nije vidio razloga da provede preporuke.

Dakle, za one koji su pogrešno shvatili -  javna okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru  nisu zabranjena. Županijski stožer je samo donio preporuke, ali niti jedan organizator ih se nije obvezan držati.

I sada budite kao građanin pametni. Stožeri za civilnu zaštitu ne donose ni zabrane ni odluke koje se netko mora pridržavati nego preporuke, a na organizatoru je da ocijeni hoće li ih se pridržavati ili ne. Normalno da su nakon današnjeg sastanka Županijskog stožera civilne zaštite svi koji imaju veze s Gradom ili Županijom otkazali sva događanja pa je tako otkazana i županijska smotra LIDRANO iako  djeca idu normalno u školu, a građani se normalno kreću.  Njima  to ne ide "ni iz džepa ni u džep", a osigurali su se. Razumljivo je  i to što poduzetnici koji žive od određenih programa ne žele od njih odustati jer bi time presudili sebi. Ali gdje je tu sigurnost  od moguće zaraze coronavirusom na koju se svi pozivaju i zbog koje ti stožeri postoje.  

Ako ne možemo na koncert u foajeu šibenskog  kazališta  zašto možemo doći na neki komercijalni događaj  ili u neku ambulantu u kojoj je možda i više prisutnih nego na takvom koncertu ili zašto naša djeca idu normalnu u školu među tisuće učenika, a jedna školska smotra je otkazana. Tko se u svemu tome može snaći? Kažu da je sve na našoj privatnoj odluci hoćemo li negdje ići ili nećemo. A to što nas to  dodatno zbunjuju i dezorijentiraju - nikome ništa! Forma je ispunjena

Iz kategorije: Sridom u sridu

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3