Datum objave: 20. Studeni 2015

KOLUMNA Top 4 prilike koje ne želite propustiti ako ste student u Šibeniku

Josip Kuštera
Josip Kuštera

 

Često u razgovoru imam prilike čuti kako studenti negoduju u vezi stjecanja praktičnog znanja. Kažu kako se sve svodi na teoriju a prakse uopće nema. Kažu da se sve događa u velikim gradovima poput Splita ili Zagreba, a mali gradovi kao što je Šibenik ostaju zakinuti po tom pitanju. Donekle se i slažem da se sve zanimljivo odvija u većim gradovima, što je i logično, jer je veća koncentracija ljudi. No, čini se da i Šibenik ipak ima nešto za ponuditi svojim studentima. U nastavku pročitajte četiri prilike koje kao student u Šibeniku imate priliku iskoristiti, a uz koje ćete steći dosta znanja i pritom se zabaviti.

1. Turizmijada
Studijsko putovanje odjela menadžmenta, odnosno međunarodni kongres studenata turizma i ugostiteljstva popularno zvano Turizmijada održava se drugi put za redom u Novom Sadu od 27. - 29. studenog. Kongres predstavlja okupljanje mladih iz cijele regije i zajedničko druženje, povezivanje i zabavljanje. Svi ste mogli vidjeti kako to izgleda kad se Turizmijada održavala u Šibeniku, pa evo prilike da iskusite kako je to kod susjeda u Srbiji. Što se tiče stručnog dijela kongresa, on će se sastojati od četiri panel diskusije na sljedeće teme: Kulturni turizam, Omladinski turizam, EU projekti i IT u turizmu. Uz odličnu cijenu od samo 40 € nije ni čudo da se tražila karta više!
Iako su prijave za putovanje već zaključene, imajte na umu da iskoristite ovu priliku za sljedeću godinu, a za sva pitanja možete se obratiti na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

2. Software StartUp Academy 
Brojna predavanja i praktične radionice iz područja informatike, marketinga, promocije i poslovanja omogućit će svim sudionicima stjecanje dodatnih znanja i vještina potrebnih za napredak i ostvarivanje želja i ciljeva. Takav koncept u kojem polaznici informacije dobivene na predavanjima mogu uz pomoć svojih mentora odmah i primijeniti na stvarnim problemima i zadacima, pokazao se kao uspješna formula od koje Software Startup Academy ne odustaje ni ove godine. Ako imate ideju koju ne znate kako realizirati, ako ste zainteresirani za pokretanje vlastite tvrtke ili imate gotov projekt koji želite predstaviti tržištu – prijavite se i već danas postanite dio Software Startup Academy programa. Nemojte dozvoliti da dobre ideje ostanu samo ideje - navode na svojoj služenoj stranici.
Ovim putem pozivam sve da se prijave jer ovo je izvanredna prilika da besplatno naučite mnogo toga. Još uvijek nema dovoljno prijava da bi se predavanja održala pa bar podržite kolege koje ovo zanima i svojom prijavom omogućite održavanje radionica - bit ćemo vam jako zahvalni!

3. Ceepus Mobility Program
O Ceepus programu razmjene studenata već sam pisao ali neću propustiti priliku da opet spomenem kako se odnedavno i studenti Veleučilišta u Šibeniku mogu prijaviti na razmjenu. To jako dobro zna i Slovački student Josef koji je nedavno boravio u Šibeniku u sklopu ovog programa i koji za Šibenik i naše studente ima samo riječi hvale. Vjerujem da će i oni studenti koji posjete Slovačku imati isto mišljenje za njih. Svakako ne propustite priliku za besplatan boravak u drugoj zemlji, učenju stranog jezika i drugih vještina, te dobroj zabavi daleko od kuće.
Svi zainteresirani mogu se javiti našoj koordinatorici, profesorici Ivani Kardum Goleš na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

4. Novinarski odjel Veleučilišta u Šibeniku
Ovo je nešto novo, ali ne i najmanje bitno. Naime, uskoro se pokreće novinarski odjel VUŠ-a, sličan kao i informatički, a koji bi djelovao pod studentskim zborom. Novinarski odjel će formirati tim ljudi koji su zainteresirani za stjecanjem praktičnih znanja na području novinarstva, odnosa s medijima, oglašavanja i slično. Izvrsna prilika za sve koji su želji stjecanja stvarnog, praktičnog iskustva i rada koji će svaki poslodavac sutra znati cijeniti. Razvijajte i unaprijeđujte svoja znanja i vještine jer tržište rada je postalo zeznuto, a od mnoštva nezaposlenih najbolje poslove dobit će samo najkonkurentniji.

Zato dragi studenti, nemojte propuštati prilike koje vam se nude i javite se za ovu novu i zanimljivu inicijativu o kojoj ćete uskoro imati više prilike čuti kada se objavi službena obavijest i sastanak sa zainteresiranima.

Također vas pozivam da podijelite ovaj tekst na svojim profilima na društvenim mrežama i pomognete kolegama da saznaju za ove odlične prilike! 

Iz kategorije: Biti student u Šibeniku