Datum objave: 24. Veljača 2014

Šibenski poučak o smijenjivaju uspješnih

Diana Ferić
Diana Ferić

Nitko neće smijeniti trenera koji donosi očekivane rezultate i nema problema s financijama, pravilo je koje se uči čak i na tečajevima PR –a, i vrijedi i izvan sportskih terena. Dakle, ne smjenjuje se onoga tko nosi rezultate, ali šibenski poučak je ipak drukčiji nakon što je Nera Gojanović, ravnateljica HNK Šibenika stavila svoj mandat na raspolaganje ( čitaj bila prisiljena staviti ga na raspolaganje) unatoč tomu što je njezin umjetnički rad ocjenjen najvišim ocijena, a u financijskom poslovanju, koje je danima problematizirano u javnost , nisu pronađene bitne zamjerke.

Temelj šibenskog poučka je da postoji i nešto važnije  a to su, kako je to definirao šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić, međuljudski odnosi unutar kazališne kuće. Oni su očito presudili iako nitko nije javno rekao što se tamo događa, a to nisu učinili ni predstavnici zaposlenika u Kazališnom vijeću koji su to odbili komentirati na konfekciji za novinare na kojoj je objavljeno da ravnateljica stavlja mandat na raspolaganje. Svi se sada prave nevješti kada je cilj postignut. O njezinom stavljanju mandata na raspologanje Kazališno vijeće još nije raspravljalo, ali s obzirom na pripremu političkog i medijskog terena, jasno je da će ostavka biti prihvaćena i da je iznuđena.

No, takve metode,posebno ako ih ne prate uvjerljivi argumenti da se nekog smjeni kao što je u ovom slučaju osim medijske magle,,ostavljaju gorak okus podsjećanja na neka vremena koja su povijesno iza nas, ali kao da se polako vraćaju. Sve ostale konotacije ostavljam Vama čitateljima jer vjerujem da ovu kolumnu čitaju oni koji razmišljaju svojom glavom.

Iz kategorije: Sridom u sridu