Datum objave: 10. Veljača 2014

"Pametnica" stigla, hoće li se netko posramiti?

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvaljujući donatorima i ljudima dobre volje Udruga „Izvor ljubavi“ Šibensko – kninske županije uspjela je skupiti 15 000 kuna i kupiti takozvanu pametnu ploču koja će učenicima s teškoćama u učenju odnosno učenike s disleksijom i disgrafijom koje okuplja, znatno olakšati savladavanje školskog gradiva. Sutra će ju ponosno predstaviti javnosti.

Zanima me samo hoće li vijećnici Skupštine Šibensko – kninske županije barem u jednom trenutku osjetiti nelagodu kada čuju ovu vijest jer je prije nekoliko mjeseci izravno njima bio upućen javni poziv da se odreknu jednomjesečne vijećničke naknade ili barem dijela nje i pomognu ovoj udruzi da nabavi to za djecu nužno pomagalo u učenju. Taj im je poziv uputila njihova kolegica, predsjednica Županijske skupštine Anita Bara koja se prva odrekla mjesečna naknade od 2 000 kuna. Znate li koliko je vijećnika slijedio njezin primjer ? Niti jedan! Na njezin apel odazvale su se još samo žene šibenskog SDP –a koje su organizirale humanitarnu akciju i prikupile novčani prilog za nabavu „pametnice“
 

To je još jedan u nizu primjera koji bi mogao potkrijepiti u narodu uvriježeno mišljenje da je naknada, odnosno novac, glavni motiv bavljenja politikom. Čujemo i u posljednje vrijeme primjedbe kako se sjednice lokalnih predstavničkih tijela ne održavaju baš svakog nego i s razmakom od tri mjeseca, ali vijećnici uredno svakom mjeseca, bez sram uzmu naknadu koju baš i nisu zaslužili. Toliko su, očito, u to ogrezli, da nečuju niti plemenite vapaje kao ovaj koji im je poslan iz „Izvora ljubavi“.

No, u toj udruzi vjerojatno o tomu niti ne razmišljaju jer su sretni što su svoj cilj ispunili, unatoč nesenzibiliziranosti onih koji bi u takvim stvarima trebali biti prvi i biti primjer drugima.

Kroz tu udrugu prošlo je proteklih pet godina više od osamdeseteroo djece kojima se značajno pomoglo da prevladaju svoje poteškoće, a s pametnom pločom bit će im još lakše. U toj udruzi radi i petnaestak volontera, visokoobrazovanih ljudi, profesora koji pomažu djeci s teškoćama u učenju i za to niti očekuju niti traže kunu naknade. Zar je potrebno posebno isticati da se ni zbog ove informacije vijećnici, koji su u potpuno suprotnoj poziciji ,neće počešati niti iza uha.

Iz kategorije: Sridom u sridu