Datum objave: 20. Svibanj 2021

DOBRA TURISTIČKA VIJEST / Hrvatska među najtraženijim inozemnim destinacijama na tržištu Rusije

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska turistička zajednica na tržištu Rusije organizirala je virtualnu poslovnu radionicu namijenjenu turističkim agentima i turoperatorima na kojoj je sudjelovalo više od 200 sudionika. Osim hrvatskih turističkih subjekata i partnera s tržišta Rusije, na radionici su također sudjelovali agenti i turoperatori iz Ukrajine te Bjelorusije, priopćili su iz HTZ -a. 

„Hrvatska je visoko na ljestvici liste prioritetnih destinacija ruskog turističkog sektora. Na radionici su bili prisutni svi vodeći ruski organizatori putovanja koji već godinama rade s hrvatskim destinacijama, kao i niz novih partnera kojima Hrvatska tek počinje biti interesantna. Oduševljen sam i velikim odazivom hrvatskih partnera koji time potvrđuju važnost i potencijal ruskog tržišta za hrvatski turizam. Gotovo ista situacija je i sa ukrajinskim tržištem s kojeg ove godine očekujemo ozbiljan rast u odnosu na prošlu godinu. Broj dolazaka ruskih i ukrajinskih gostiju u Hrvatsku već je sada značajno veći nego prošle godine u istom razdoblju, a očekivanja su da će tijekom ljetne sezone te brojke intenzivno rasti“, istaknuo je direktor Hrvatske turističke zajednice u Rusiji Rajko Ružička, dodavši kako će Predstavništvo u Moskvi u lipnju organizirati dodatne regionalne prezentacije za agencije.

Veliki interes i odaziv ruskih partnera na radionicu je očekivan, s obzirom da je Hrvatska prva od europskih zemalja koja se otvorila za rusko tržište. Naime, Hrvatska je od 1. travnja počela izdavati turističke vize za posjetitelje iz Rusije, a prihvatila je i potvrde o cijepljenju ruskim cjepivom.

Danas se održava i Croatian Virtual Get2Gether prezentacija namijenjena ruskom, ukrajinskom i bjeloruskom tržištu, odnosno predstavnicima turoperatora i turističkih agencija s navedenih tržišta. Na prezentaciju se prijavilo 116 sudionika, a direktor Predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajko Ružička tom će prilikom, između ostalog, predstaviti i nacionalnu oznaku Safe Stay in Croatia, sigurnosne protokole koji se provode za siguran boravak u Hrvatskoj te najaviti provođenje kampanje „Trust me, I've been there“ na ruskom tržištu.

Dodajmo kako je u Hrvatskoj u dosadašnjem dijelu godine s tržišta Rusije ostvareno više od 24 tisuće noćenja što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 22 posto.

Iz kategorije: Hrvatska