Datum objave: 20. Studeni 2019

SVE JE SPREMNO:Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore uskoro u Šibeniku, a predavač je i Rudi Štefan

Diana Ferić
Diana Ferić

Već tradicionalno Hrvatska obrtnička komora i Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika organiziraju Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, koji će se ove godine održati od 24. do 26. studenoga u Šibeniku, u turističkom naselju Solaris, hotel Ivan.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore zastupa interese više od 12.000 obrtnika ove struke, koji zapošljavanju gotovo 20.000 radnika. Velika je to brojka ljudi koji ovise o rastu i razvoju ovog sektora. Upravo zbog toga će se na najbrojnijem i najdugovječnijem okupljanju ove struke, 32. Kongresu ugostitelja HOK-a, raspravljati o detektiranju izazova u poslovanju te donošenju smjernica za stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja za ugostitelje i turističke djelatnike. U radnom dijelu Kongresa obradit će se važne i uvijek aktualne teme za ugostiteljsku struku, a popratni sadržaj ovogodišnjeg Kongresa bogatiji je no ikad.

O važnosti korištenja namirnica lokalnih proizvođača u gastronomskoj ponudi u panel raspravi govorit će chef Rudolf Štefan, vlasnik ugostiteljskog obrta „Pelegrini“ iz Šibenika koja nosi Michelinovu zvjezdicu. „Pelegrini“ se svrstao uz bok najboljih svjetskih restorana te postao prepoznatljiv jer svoju visoku kuhinju temelji na namirnicama koje nabavlja od malih proizvođača iz šibenskog kraja, spajajući tako tradicijsku i suvremenu gastronomiju. Kako se naši ugostitelji koriste lokalnom namirnicom u spravljanju jela, sudionici će moći probati na završnom gastro događanju Kongresa u utorak 26. studenoga, predstavljajući tako Hrvatsku na tanjuru.

Zadnji dan Kongresa rezerviran je i za atraktivne edukacije i prezentacije.

Poznato je kako Hrvati njeguju kulturu ispijanja kave pa će za sudionike biti upriličena edukacija na kojoj će jedan od najboljih hrvatskih barista Tomislav Stančić otkriti sve tajne umijeća spravljanja najbolje kave.

Ugostitelji će moći naučiti kako kvalitetnije kreirati vinske karte koje nude u svojim lokalima te kako na taj način gostima ponuditi vrhunski, prepoznatljivi eno doživljaj.

Najnagrađivaniji hrvatski barmen Marin Nekić poigrat će se ginom te pokazati kako ga koristiti kao bazu pri „miksanju“ raznih pića.

Hrvatska obrtnička komora kao organizator, na ovom važnom godišnjem događanju dodjeljuje i priznanja uvaženim ugostiteljima iz cijele Hrvatske.

Ovaj skup uveličat će ministar turizma, Gari Cappelli, koji će ga svečano i otvoriti, ali i brojni drugi visoki dužnosnici iz nadležnih ministarstava i institucija.

Domaćin 32. Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj je Ministarstvo turizma Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

 

FOTO: Facebook Pellegrini

Iz kategorije: Hrvatska