Sidebar Menu

Datum objave: 14. Studeni 2019

ADMINISTRACIJA:Država dio poslova prepušta županijama,608 činovnika odlazi kao višak uz otpremnine

Diana Ferić
Diana Ferić

Vlada je, naime, u odgovoru na zastupničko pitanje Bože Petrova objavila kako je upravo toliko državnih službenika zatražilo stimulativne otpremnine, koje će državu koštati ukupno nešto više od 96,7 milijuna kuna, piše tportal.

Iz Vlade odgovaraju zastupniku i kako bi plaće tih službenika, da su se odlučili ostati u sustavu, državu u idućih pet godina koštale 238 milijuna kuna, pa izvlače zaključak kako bi to zbrinjavanje državi uštedjelo 66 posto troška za njihove plaće.

Međutim, Vlada već u sljedećem pasusu odgovora na zastupničko pitanje priznaje da ne može jamčiti da se isti ljudi koji će uzeti otpremnine neće vratiti u sustav, prenosi Večernji list.

Međutim, iz Vlade napominju kako ne očekuju da će takvih slučajeva biti mnogo jer otpremnine mogu dobiti isključivo službenici koji će 31. prosinca 2025. imati uvjete za starosnu mirovinu, koji uz 65 godina života za državnu službu traže 15, a za službu u gradu ili općini te županiji najmanje 20 godina staža.

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.