Sidebar Menu

Datum objave: 07. Studeni 2019

DRŽAVNI BLAGDANI:HNS smatra da je opasan prijedlog da Dan antifašističke borbe ne bude državni praznik

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati kao liberalna stranka smatra da je inicijativa Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe prestane biti državni praznik apsolutno neprihvatljiva, a svaki pokušaj negiranja antifašizma ne znači samo povratak u mračnu prošlost nego i nepoznavanje hrvatskih zakona i Ustava RH, budući da je antifašizam jedan od temelja samostalne Republike Hrvatske.

HNS kao liberalna stranka smatra da svatko tko izlazi s ovako opasnim prijedlozima nema dobre namjere i mora prije svega napraviti domaću zadaću iz hrvatske povijesti i hrvatskih zakona. Preporučili bismo dugogodišnjem saborskom zastupniku Josipu Đakiću da prije iznošenja ovakvih opasnih, nepotrebnih i neinformiranih inicijativa pročita hrvatske zakone i obnovi znanje kako iz hrvatske, tako i svjetske povijesti. Krajnje je vrijeme da se posvetimo tome gdje će Hrvatska biti 2030. i HNS će to jasno istaknuti kada ovaj neprihvatljivi amandman dođe na dnevni red u Saboru“, kažu u HNS-u.

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.