Sidebar Menu

Datum objave: 18. Studeni 2014

Veća prodaja aranžmana za skijanje nego lani, Slavonci sve više odlaze na snijeg

Diana Ferić
Diana Ferić

Turističke agencije u Hrvatskoj privode kraju razdoblje intenzivne prodaje skijaških aranžmana za predstojeću sezonu, za koju su neke od njih ostvarile i do 30 posto veću prodaju u odnosu na prošlu godinu, što dijelom objašnjavaju bogatijom ponudom, ali i ranijim početkom prodaje,piše tportal.

 

 

z agencije Atlas ističu da unatoč visokom rastu prodaje skijaških aranžmana u zadnje vrijeme, ipak procjenjuju da će porast do kraja sezone biti nešto manji, oko 20 posto, jer su ove godine i puno ranije nego prije objavili ponudu, pa su i rezervacije i prodaja krenuli ranije.

Voditeljica Atlasovih korporativnih komunikacija Nikolina Frklić u razgovoru za Hinu ističe da je za sada teško predvidjeti hoće li slijedom porasta prodaje iz Hrvatske ove godine na skijanje više građana nego prije, jer je do točnog podatka o broju skijaša praktički nemoguće doći, no kaže i da ipak neće biti znatnijih promjena u odnosu na prošlu godinu.

Do sada se broj putnika iz Hrvatske na skijaške destinacije u inozemstvu najčešće procjenjivao na otprilike 150 do 200 tisuća, s time da osim preko agencija veliki dio njih putuje i u individualnoj i/ili organizaciji sportskih klubova, udruga i drugih.

Velike poraste prodaje skijanja ove godine Frklić objašnjava prije svega većom ponudom, kao i brojem Atlasovih klubova s organiziranom školom skijanja, ali i dobrim odazivom na tzv. first minute ponude (s popustima) te znatno ranijom mogućnošću rezervacije skijanja (od 1. lipnja).

Sa svojim su partnerima na skijaškim destinacijama u inozemstvu ove godine, kako kaže, uspjeli dogovoriti i posebne akcije s ciljem većeg odaziva skijaša iz Hrvatske, koji i dalje najviše ta putovanja plaćaju obročno ili uz veći popust otplaćuju prije polaska.

Za cijene kažu da su slične prošlogodišnjim te da se najviše traže tjedni aranžmani i oni u vrijeme zimskih školskih praznika u Hrvatskoj, uz napomenu da se kao i prije u kreiranju ponude velika pažnja posvetila glavnom hrvatskom skijaškom tjednu, od 3. do 10. siječnja.

Najviše skijaša u Atlasu tradicionalno bilježe s područja Zagreba i okolice, zatim iz Istre i s Kvarnera, a kaže i da ove godine primjećuju i znatne pomake u broju skijaša iz Slavonije.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.