Datum objave: 28. Rujan 2014

Na osnivanju Čačićeve Narodne stranke-refomisti kao gost i Ivo Josipović

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od tisuću članova Narodne stranke - reformisti Ratimira Čačića okupilo se danas na osnivačkom saboru te stranke u hotelu Westin u Zagrebu. Među njima ima i Šibenčana koji su na Facebook-u otvorili grupu „Inicijativa za osnivanje Narodne stranke – reformisti Šibenik“. Među prvima Ratimiru Čačići, kako što je poznato prišao je nekadašnji prvi čovjek HNS u Šibensko – kninskoj županiji i saborski zastupnik Petar Baranović.

Velik broj okupljenih pokazatelj je dobroga puta i da su naše ideje i program prepoznati, rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Udruge koja će danas prerasti u stranku. Buduća stranka već ima oko četiri tisuće članova, velikim dijelom bivših članova HNS-a, stranke kojoj je Čačić bio predsjednik i iz koje je isključen, piše Tportal.

Nova stranka je parlamentarna, a njezine ideje u Hrvatskom saboru zastupaju Natalija Martinčević i Petar Baranović, također bivši članovi HNS-a.

Na saboru 'reformista' okupili su se predstavnici diplomatskoga zbora, bivša premijerka Jadranka Kosor, izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, a na Sabor je došao i predsjednik Republike Ivo Josipović.

Radimir Čačić, jedini kandidat za predsjednika nove stranke, u drugi 'politički život' polazi s istoga mjesta, hotela Westin, u kojemu je prije 20-tak godina izabran za predsjednika HNS-a, pobijedivši svoga protukandidata Ivicu Vrkića.

 

Iz kategorije: Hrvatska