Datum objave: 23. Rujan 2014

U Vukovaru razbijene sve dvojezične ploče, privedeno pet osoba

Nina Medić
Nina Medić
Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima u povodu 23. obljetnice osnutka 204. Vukovarske brigade na Memorijalnom groblju, dok je trajala misa, dio braniteljske populacije poskidao je 14 dvojezičnih ploča s državnih institucija u gradu koje su, navodno neoštećene, odnijeli u gradsko Poglavarstvo, javlja tportal.
 
Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović u razgovoru za tportal.hr rekao je da je policija privela šest osoba na obavijesni razgovor zbog skidanja 14 dvojezičnih ploča i razbijanje jedne ploče na zgradi policijske postaje u Vukovaru. Petorica ispitanika puštena su kućama dok je u tijeku razgovor s posljednjim privedenim zbog utvrđivanja odgovornosti za razbijanje posljednje ploče.
 
'Skinute ploče su odšarafljene, neoštećene i dostavljene u gradsko Poglavarstvo. Policija još uvijek utvrđuje okolnosti incidenta, a o kaznenim prijavama odlučit će Državno odvjetništvo koje je o svemu obaviješteno', rekao je Džigumović i dodao da je situacija na ulici stabilna te da nema potrebe za policijskom intervencijom na terenu. 
 
Sve privedene osobe su, piše hrt.hr, stradalnici Domovinskog rata. Pred policijom je nakon incidenta bilo 50-ak članova Stožera za obranu Vukovara koji su zahtijevali njihovo puštanje.
Iz kategorije: Hrvatska