Sidebar Menu

Datum objave: 06. Rujan 2014

U Zabrebu po prvi puta sklopljeno životno partnerstvo- ceremoniji prisustvovao i ministar Bauk

Nina Medić
Nina Medić

Po prvi put u Hrvatskoj jučer je u Zagrebu sklopljeno prvo životno partnerstvo između dvojice mladoženja. Na ceremoniji je sudjelovao i ministar uprave Arsen Bauk koji je mladoženjama u ime Vlade poklonio dvije kravate, javlja tportal.

Ministar Arsen Bauk rekao je da na registraciju životnog partnerstva trenutno čeka 17 parova; deset u Zagrebu, tri para u Dalmaciji, tri u Istri i Rijeci te jedan u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Prvi par od Vlade je dobio simbolični poklon: 'Par je dobio dvije kravate od Vlade RH. Budući da se radi o prvom životnom partnerstvu sklopljenom u Hrvatskoj, poklon ima simbolično značenje. Drugi parovi neće dobiti ništa, barem ne u ovakvom obliku.'

Na pitanje koja je simbolika kravata, Bauk je rekao da nije bio siguran što će pokloniti pa se konzultirao s aktivistima iz udruga koje promiču prava istospolnih zajednica: 'To je bila njihova ideja i ja sam ju prihvatio.'

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.