Datum objave: 11. Kolovoz 2014

Nekoliko dana pravog ljeta, krajem tjedna osjetno zahlađenje u unutrašnjosti Hrvatske

Nina Medić
Nina Medić

Sljedeće tri dana u hrvatskoj bi napokon trebalo biti pravo ljetno vrijeme, , no već potkraj tjedna stiže nam novo nevrijeme, javlja tportal.

U utorak i dalje sunčano i vruće tek ponegdje uz malu naoblaku. Vjetar posvuda slab južnih smjerova. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 16 do 21, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura posvuda od 29 do 34°C.

I u srijedu i dalje pretežno sunčano u unutrašnjosti uz malu do umjerenu naoblaku te vruće. Navečer u sjeverozapadnim dijelovima Hrvatske i na sjevernom Jadranu moguće su pojave lokalnih nestabilnosti, ponegdje i jačeg grmljavinskog nevremena. Vjetar posvuda slab južnih smjerova, na Jadranu mjestimice pojačano jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 20, a na Jadranu od 22 do 27°C. Najviša dnevna temperatura posvuda od 29 do 34°C.

U četvrtak će na sjevernom dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Hrvatske doći do promjene vremena uz osjetno zahladnjenje. Pogoršanje vremena bit će popraćeno grmljavinskim pljuskovima kiše, mjestimice uz jače grmljavinsko nevrijeme, moguće su i pojave sugradice i tuče te olujnog vjetra. U Dalmaciji će se do kraja dana zadržati sunčano i toplo. Temperature u sjeverozapadnoj Hrvatskoj spustit će se za desetak stupnjeva, u drugim predjelima za pet do šest stupnjeva, a na Jadranu za samo dva-tri stupnja.

Iz kategorije: Hrvatska