Datum objave: 11. Lipanj 2014

Premijer Milanović smijenio Rajka Ostojića i Željka Jovanovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Umjesto Rajka Ostojića na mjesto ministra zdravstva dolazi donedavni ravnatelj HZZO-a Siniša Varga dok Željka Jovanovića na mjestu ministra znanosti, obrazovanja i sporta nasljeđuje bivši dekan Fakulteta elektotehnike i računarstva Vedran Mornar, potvrdio je premijer  Milanović, kako piše tportal.

 

'Posao koji su radili Jovanović i Ostojić zaslužuje moje poštovanje i zahvalnost. Radi se o velikim resorima. Novca nikada dovoljno, rekao je premijer. Posao koji su radili Jovanović i Ostojić zaslužuje moje poštovanje i zahvalnost. Radi se o velikim, katkada i proklertim resorima. Novca nikada dovoljno. Nove ministre čeka veliki posao. Očekujem novi duh što ne znači da ono što je bilo ranije, nije valjalo', rekao je premijer Milanović.

Na pitanje je li Ostojić smijenjen jer je bio na suprotnoj strani od njega u slučaju izbacivanja Slavka Linića iz SDP-a, Milanović je rekao 'Nisam primijetio da je bio na suprotnoj strani'.

Govoreći o novom ministru Vedranu Mornaru, Milanović je napravio lapsus nazvavši ga ministrom znanosti, obrazovanja i tehnologije.

Tijekom dana špekuliralo se kako će premijer kao potpredsjednika Vlade za gospodarstvo imenovati trenutnog guvernera HNB-a Borisa Vujčića, inače svog dugogodišnjeg prijatelja.

'Mi često razgovaramo, to je najkvalitetniji odnos premijera i guvernera do sad. To da on dolazi u vladu se svako malo pojavljuje, no to sad nije tema', rekao je Milanović na pitanje zbog čega guverner Boris Vujčić ne ide u Vladu.

Upitan je li jučerašnja izjava Branka Grčića kako bi ga odlazak iz Vlade rasteretio značila da se on oprašta od mjesta potpredsjednika Vlade za gospodarstvo, Milanović je cinično prokomentirao: 'To

Iz kategorije: Hrvatska