Datum objave: 09. Lipanj 2014

PRENOSIMO: Kolinda Grabar Kitarović među svjetskim moćnicima u Trilateralnoj komisiji

Diana Ferić
Diana Ferić

S neba pa u rebra pojavila se krajem prošle godine Kolinda Grabar Kitarović na raznim anketama o mogućim predsjedničkim kandidatima i nametnula se kao glavna konkurencija do tada nedodirljivog Ive Josipovića. Ona sama prije toga nikada nije pokazivala želju za Pantovčakom, a fotelja u NATO-u i dalje je bila aktualna. No oni skeptični i skloni zavjerama zaključit će kako strelovita popularnost Kolinde Grabar Kitarović može imati veze s njezinim članstvom u Trilateralnoj komisiji, elitnoj nadnacionalnoj grupaciji koja na svjetskoj razini broji tek nekoliko stotina članova. Među njima je i troje iz Hrvatske, piše tportal.

Uz Kolindu Grabar Kitarović, prema službenom popisu iz svibnja 2014., još su dva člana iz Hrvatske. Riječ je o Franji Lukoviću, donedavnom šefu Uprave Zagrebačke banke koji je na toj poziciji bio 22 godine. Tu je i poznati odvjetnik Marijan Hanžeković, navodni najpoznatiji hrvatski mason.

Od nekoliko stotina članova Trilaterale, 170 ih je iz europskih zemalja, 120 članova dolazi iz SAD-a, Kanade i Meksika. Iz azijsko-pacifičke grupacije dolazi više od stotinu članova.

Članovi Trilateralne komisije ugledna su imena iz svijeta politike i biznisa, no kako bi sačuvali neslužbeni karakter komisije, kada stupe na neku državnu funkciju, ne bi više trebali biti članovi Trilateralne komisije. Tom bi logikom Kolinda Grabar Kitarović također bila maknuta s popisa članova u slučaju da postane hrvatska predsjednica.

To očito ne vrijedi za Carla Bildta, Hrvatskoj dobro poznatog aktualnog švedskog ministra vanjskih poslova. On je ujedno i član Družbe Bilderberg koja se sastala prije nekoliko dana. Članovi ovih dviju grupacija često se spominju kao članovi svjetske vlade, nadnacionalne elitne grupacije koja odlučuje o krucijalnim pitanjima vezanim za sudbinu svijeta.

 

Članom Trilateralne komisije ne može se postati na vlastiti zahtjev. Istaknuti pojedinci, lobisti šefovi svjetskih  investicijskih fondova, banaka, ljudi koji u svojim životopisima imaju najviše političke funkcije bilo u svojim državama ili pak međunarodnim institucijame poput UN-a, mogu se pridružiti biranom društvu samo ako dobiju poziv.

Osnivač famozne Trilateralne komisije pripadnik je obitelji koja je među ključnim akterima većine teorije zavjera ili pak samozavjera. Riječ je o od Davidu Rockefelleru koji je ovu elitnu grupaciju oformio 1973. godine. U tome mu je pripomogao i američki geostrateg Zbigniew Brzezinski. Među članovima je Madeleine Albright, nekadašnja američka državna tajnica te možda najpoznatiji diplomat na svijetu Henry Kissinger.

Upravo dobre političke međunarodne veze Kolinde Grabar Kitarović ističu se kao njezin možda najvažniji adut za utrku za Pantovčak s obzirom na to da je Hrvatska na geostrateškoj karti svijeta uvelike izgubila značaj.

 

Iz kategorije: Hrvatska