Datum objave: 07. Lipanj 2014

O sudbini Linića danas na Glavnom odboru SDP-a odlučuje i dvoje Šibenčana

Nina Medić
Nina Medić

Sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti odlučeno da li će Slavko Linić biti izbačen iz stranke, počinje danas u 10.30 sati.

Predsjedništvo SDP-a predlaže izbacivanje, o kojem odlučuje 101 član Glavnog odbora, među kojima i dvoje predstavnika šibenskog ogranka SDP-a, Anita Bara i Franko Vidović. Stranka je duboko podijeljena, a Linićev krimen su teške optužbe na račun premijera i šefa stranke Zorana Milanovića, izvještava Index.

Gradska organizacija SDP-a Šibenik i županijska organizacija SPD-a Šibensko-kninske županije, kako doznajemo, nisu zauzele stav o tome da li Linića treba izbaciti ili ne, već je odluka prepuštena članovima Glavnog odbora. Ivan Klarin, predsjednik županijske organizacije SDP-a izjavio je kako je po njemu to jedini demokratski način da se ta odluka donese. „Moj je stav da Linić treba biti izbačen iz stranke, ali naglašavam, to je moj osobni stav“, kazao je Klarin.

Anita Bara, članica Glavnog odbora SDP-a, kazala je daće ona glasati protiv izbacivanja Linića. Franko Vidović, također član Glavnog odbora i predsjednik gradske organizacija SDP-a otkrio je kako u šibenskom SDP-u nisu imali sastanak na tu temu. „Moj je stav da se mora poštivati legitimitet predsjednika i statut stranke pa ću ja danas tako i glasati.“

Još se ne zna kako će članovi Glavnog Odbora glasati. Javno ili tajno. Marin Jurjević se izjasnio da glasovanje bude tajno. Praksa je bila da se glasuje javno, a premijer poručuje da tko kleveće javno,javno može i glasati. Mnogi su pozvali na prestanak podjela, a brojni viđeniji SDP-ovci danima su šutjeli ili ponavljali da će svoje reći na Glavnom odboru stranke. Pojedinci su uvjeravali da problemi u SDP-u ne utječu na rad Vlade. Navodno se i lobiralo tko će se komu prikloniti, javlja Index.

Iz kategorije: Hrvatska