Datum objave: 02. Lipanj 2014

Ostojić izvrijeđao Piculu da je lijenčina - Picula ne ostaje dužan!

Diana Ferić
Diana Ferić

U SDP-u kuha na granici vrenja. Bivši ministar financija Slavko Linić već danima iz svih oružja puca po predsjedniku Vlade i SDP-a Zoranu Milanoviću, a sada je otvorena fronta prema još jednom popularnom članu stranke, zastupniku u Europskom parlamentu Toninu Piculi. Vođa je napada na Piculu - Ranko Ostojić, prenosimo s tportala.

 

Potpredsjednik Vlade i član predsjedništva SDP-a Ranko Ostojić, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u, žestoko je kritizirao stranačkog kolegu Piculu zbog njegova ponašanja tijekom i nakon izborne eurokampanje, uz tvrdnje da je Picula lijen i da je stjecao popularnost nauštrb stranke.

U poduljem izlaganju o Piculi - gotovo monologu - Ostojić je želio poentirati pitanjem voditelju emisije Aleksandru Stankoviću, što on misli, bi li se Picula odazvao eventualnom pozivu premijera Zorana Milanovića da se pridruži Vladi aludirajući na to kako Picula glumi uvrijeđenu mladu, jer se nalazi izvan kruga najbližih suradnika. Na protupitanje bi li ga on podržao, Ostojić odgovara da je s njim jako dobar i da mu je 'frend', ali ne prihvaća 'takav način ponašanja, da iz osigurane fotelje kritiziraš za nešto što si mogao dati puno više'.

Nije dugo trebalo čekati na Piculin odgovor na ovo omalovažavanje njegova izbornog uspjeha - ostvario je najveći broj preferencijalnih glasova iako ga se predsjednik stranke pokušao riješiti gurnuvši ga prema kraju liste. U vrhu stranke očito ne mogu preboljeti njegov uspjeh, a u preslagivanju stranačke vojske ususret Glavnom odboru, na kojem će se postaviti i pitanje političke budućnosti Zorana Milanovića, Picula je očigledno prepoznat kao glavni konkurent.

'Ranko Ostojić i ja slažemo se u jednome. Za razliku od nekih političara, obojica smatramo da su u politici moguća prijateljstva. Doduše, postoje prijatelji i postoje 'frendovi'. Zbog ovim drugih, čovjeku ni ne trebaju drugi politički protivnici', poručio je stranačkom kolegi Picula u izjavi za tportal.hr. Picula je kazao da će o svemu ostalom govoriti na sjednici GO-a SDP-a u subotu. A tema za razgovor među SDP-ovcima bit će za cijelu subotu i još bi moglo ostati i za sutra. U ovom konkretnom slučaju, nervoza samog vrha SDP-a više je nego očita, jer je preferencijalnim glasovanjem dodatno narušen monolitni sklad na kojem su izgrađene stranke u Hrvatskoj. Ne zaboravimo da se Milanovića dugo već optužuje za autoritarnost i manjak demokratičnosti.

 

Vratimo se još malo Ostojiću koji se zapitao je li Picula dobio veliki broj preferencijalnih glasova zbog angažmana u Europskom parlamentu ili zbog protivljenja Zoranu Milanoviću. 'Znam da se u ovoj emisiji može nastupati bez problema i dobiti veliku naklonost ako budeš protiv premijera, protiv Milanovića ili ako si protiv osobe koja se nalazi na čelu', kazao je Ostojić.

Potom je pokušao osporiti Piculin uspjeh rekavši da je on 'plod rada cijele stranke na terenu, između ostalih i njega osobno' dok je on (Picula) kampanju proveo zavaljen u fotelju u svom uredu. 'To nije pošteno, to je nešto što ja nikad ne bih napravio', poručio mu je Ostojić. To nije sve; Ostojić u optužbama protiv 'frenda' ide još dalje. Optužio ga je za lijenost i nedostatak komunikacije prema vrhu stranke rekavši da nikad nije ni pokušao razgovarati s njim kao potpredsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova koji se bavi brojnim europskim temama, između ostalog i pripremama za stupanje u Schengen. Štoviše, pohvalio je HDZ-ovce kao znatno aktivnije. 'Čak su organizirali i konferenciju o toj temi, i Andrej Plenković i ostali koji su u Europskom parlamentu', naglasio je Ostojić.

Na pitanje misli li da je Tonino Picula s figom u džepu prema SDP-u nastupio na ovim izborima, Ostojić je kazao da se Picula trebao više truditi u kampanji, a manje davati intervjue nakon nje. Sudeći prema posljednjim događanjima, povišena temperatura u međuljudskim odnosima unutar SDP-a teško će se spustiti samo čajem i limunom; ovo je već slučaj za specijaliste.

Iz kategorije: Hrvatska