Datum objave: 15. Svibanj 2014

Orkanska bura na Jadranu stvara probleme u prometu: Zatvorena autocesta

Nina Medić
Nina Medić

Zbog orkanske bure autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sav promet, a državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali D8 od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na autocesti A1 kroz tunel Grič i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Tuhobić zbog radova se vozi jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

U prekidu su trajektna linija Sumartin-Makarska te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split. Otkazana je međunarodna linija Bari-Dubrovnik.

Mjestimični udari bure i sjeverozapadni vjetar tijekom jučerašnjeg popodneva, noći i jutra, zadali su vatrogascima sa šireg splitskog područja pune ruke posla oko uklanjanju stabala i grana s gradskih ulica i prometnica, no nema ljudskih žrtava, doznaje se jutros u splitskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP), prenosi Index.

Vatrogasci su današnji radni dan u Splitu jutros počeli već u 6.30 sati kada su na poziv policije došli u gradski kvart Sućidar gdje je na parkingu uslijed jakog vjetra pao bor. Nekoliko sati ranije, u 1.40 sati, uklonili su stablo sa ceste u Matoševoj ulici. Jučer su u 16.30 sati intervenirali u Rendićevoj ulici gdje je grana stabla pala na prometnicu, a već sat vremena kasnije isto se dogodilo i u Dubrovačkoj ulici.

Posla su jučer imale i njihove kolege u drugim dalmatisnkim gradovima i mjestima, među ostalim, u Makarskoj, Trogiru i u Komiži.

Po prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), vjetrovito vrijeme nastavit će se i danas. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale ponegdje i bura uz olujne udare.

Iz kategorije: Hrvatska