Datum objave: 29. Travanj 2014

Meteorolozi najavljuju loše vrijeme za Praznik rada

Nina Medić
Nina Medić

Svima koji su planirali produženi vikend provesti roštiljajući na otvorenom kiša i loše vrijeme bi mogli pokvariti planove. Meteorolozi najavljuju kišu, a u gorju su mogući čak i susnježica i snijeg.

„Izmjenjivat će se sunce i oblaci, a trebalo bi proći suho u većini mjesta. Stvarno je mala šansa za lokalni pljusak i vjerojatno ga neće biti. I dalje će biti toplo uz slab do umjeren jugozapadni vjetar i temperaturu malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva.

Promjenjivo i toplo ostat će i u petak uz moguće kraće pljuskove lokalnog karaktera. S druge strane, barem će biti toplo pa temperatura zraka ostaje vrlo ugodna. U petak bi suho bilo u prvom dijelu dana, a popodne i navečer sve je veća mogućnost kiše i pljuskova s grmljavinom.

Čini se nešto više kiše tijekom subote i nedjelje, kad će sukladno kišnom vremenu biti i manje sunca. Sa sjevernim vjetrom će osjetno zahladiti pa će temperatura zraka u nizinama biti između 8 i 14°C. U gorju i hladnije pa je moguća susnježica i snijeg“, piše Crometeo.

Državni hidrometeorološki zavod izvijestio je kako će se narednih dana zadržati promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, ponegdje uz kišu, a mjestimice pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom slab, na moru u srijedu i četvrtak slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, u četvrtak na jugu jugo kojeg će u petak biti i drugdje. I dalje razmjerno toplo.

Sutra će vrijeme biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom u unutrašnjosti, osobito sredinom dana i poslijepodne. Vjetar većinom slab, na srednjem i južnom Jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni, krajem dana u okretanju na jugo. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 11 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.

Prema dugoročnim prognozama, nakon neumornih travanjskih kiša, svibanj će konačno donijeti suho i sunčano vrijeme.

Iz kategorije: Hrvatska