Datum objave: 26. Travanj 2014

Susret Hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku okupio rekordan broj mladih katolika

Nina Medić
Nina Medić

Danas je u Dobrovniku otvoren 9. susret Hrvatske katoličke mladeži, koji se održava pod motom "Na slobodu pozvani". Dosad je to najmasovniji susret Hrvatske katoličke mladeži okupio je 35 tisuća mladih ih Hrvatske i dijaspore, a otvorio ga je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, prenosi Index.

Zahvalivši mladima što su se odazvali u velikom broju, biskup Uzinić poručio je mladima da po povratku svojim domovima pričaju svima o slobodi u Isusu Kristu.

Predsjednik Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije, biskup Mijo Gorski također je pozdravio okupljene mlade, rekavši da je Isus sa svima koji su sada u Dubrovniku te kako je upravo zajedništvo svih okupljenih izvor snage i radosti. Sudionike su pozdravili i dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić te župan dubrovačko neretvanski Nikola Dobroslavić.

Unatoč lošem vremenu, u Dubrovniku vlada veselo raspoloženje, a središnji događaj susreta mladih bit će u 17 sati kada će se održati euharistijsko slavlje u Luci Gruž, koje će predvoditi biskup Uzinić kao domaćin susreta.

Susret Hrvatske katoličke mladeži održava se svake dvije godine u jednom od hrvatskih gradova, a prije Dubrovnika održan je u Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku, Puli, Varaždinu, Zadru i Sisku.

Iz kategorije: Hrvatska