Datum objave: 17. Travanj 2014

Zaoštravanje sukoba na relaciji Milanović-Picula

Nina Medić
Nina Medić

Gostujući na Jabuka TV-u, premijer Zoran Milanović sugerirao da je njegov kolega Tonino Picula, pohlepan i sebičan. Bez pardona i bez dužnog objašnjenja , piše tportal. SDP-ov europarlametarac očito je opasno stao na žulj stranačkom šefu Zoranu Milanoviću.

Na pitanje kako je moguće da godinu dana nije razgovarao s Piculom, Milanović je ustvrdio da je dostupan svim svojim suradnicima i da se svom najužem timu javlja u roku od najviše pola sata otkako ga nazovu. Ali Tonino Picula, iako 'korektno radi svoj posao', 'nije u tom užem timu, on nije bio u izvršnoj vlasti, u Saboru nije bio među aktivnijim zastupnicima'.

Pitanje doživljava li Piculu kao rival,  Milanović je ocijenio pretencioznim. Istaknuo je da je on Piculu uvrstio na listu za Europski parlament i zapravo ne vidi u čemu je problem. 'Možda u tome što sam tražio od zastupnika da se odreknu dijela svoje, budimo realni, ogromne zastupničke plaće u korist fonda Ana Rukavina', rekao je Milanović, dodajući da je čuo da mu to 'neki zamjerili', prenosi tportal.

Podsjetimo, svih petero SDP-ovih europarlamentaraca mjesečno donira po 10.000 kuna Zakladi Ana Rukavina. Kada je Zoran Milanović uoči prošlih izbora za EU parlament najavio takav potez, neki politički analitičari i oporbeni kandidati ocijenili su da je riječ o čistom, ako već ne i 'jeftinom' populizmu. Komentirali su i da je Milanović, ako je već naumio prikazati se velikim humanitarcem, barem mogao samim europarlamentarcima prepustiti odluku o tome kome će donirati dio primanja.  

Tonino Picula tada je u više navrata izrazio zadovoljstvo što su SDP-ovi zastupnici u EP-u u mogućnosti pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Danas ne nalazi za shodno reagirati na premijerov udarac ispod pojasa.

'Premijer Milanović izjavio je da će predložiti zastupnicima SDP-a koji budu izabrani u EU parlament da doniraju dio sredstava Zakladi Ana Rukavina. Svih pet izabranih SDP-ovih zastupnika u Europskom parlamentu redovito je doniralo dio primanja Zakladi, jer su željeli dati svoj prilog borbi protiv zloćudnih bolesti i na tome smo svima iznimno zahvalni, s napomenom da je gospodin Tonino Picula sudjelovao u aktivnostima Zaklade od samih početaka', navela je Marija Rukavina za tportal, dodajući da je u gotovo osam godina rada Zaklade dana nada za spas 39 života, a toliko spašenih života ne bi bilo 'bez pomoći svih tih dobrih ljudi koji godinama potpomažu rad Zaklade'.

Iz kategorije: Hrvatska