Datum objave: 15. Travanj 2014

Željko Sabo predao Povjereniku Vukovara pozitivno financijsko izvješće

Diana Ferić
Diana Ferić

Razriješeni gradonačelnik Grada Vukovara Željko Sabo predao je danas izvješće o poslovnom stanju Grada povjereniku Vlade za Grad Vukovar Damiru Grizelju, imenovanom prošlog tjedna kad je Vlada zbog nedonošenja proračuna u zakonskom roku raspustila Gradsko vijeće i razriješila gradonačelnika.

Predajući izvješće o poslovnom stanju Grada Vukovara s popisom kapitalnih projekata koji se provode, Željko Sabo je istaknuo kako Grad posluje pozitivno i kako je u 'plusu' 5,8 milijuna kuna.

'Mogu jamčiti da je to doista tako. Kada sam preuzimao mjesto gradonačelnika 2009. kazali su mi na primopredaji kako je grad u pozitivi, da bih nakon mjesec dana ustanovio manjak od čak 33 milijuna kuna', kazao je Sabo i primopredaju završio čestitajući 'Hrvatskoj i svijetu' nadolazeći blagdan Uskrsa.

Na izlazu iz Gradske vijećnice, u kojoj je obavljena primopredaja, novinari su pokušali, ali bez uspjeha, Sabi postaviti pitanja o njegovu statusu u SDP-u i prijevremenim izborima za Gradsko vijeće i gradonačelnika. Izašao je iz vijećnice i samo čestitao Uskrs i novinarima, koji su ga slijedili do njegovog ureda, ali niti u uredu nije pristao dati izjavu. Samo je u jednom trenutku rekao: 'Hvala Vladi RH na potpori koju je uvijek davala Gradu Vukovaru'.

Vukovarski SDP još se nije sastao kako bi razmotrio situaciju u kojoj se našao Željko Sabo, kazala je novinarima kratko Danijela Stanković, koja je, kao i druga zamjenica gradonačelnika Drinka Komljenović također razriješena. 'Na vrijeme ćete dobiti sve informacije i u svezi SDP-a, i u svezi Željka Sabe', rekla je kratko Stanković.

Sabu USKOK sumnjiči za podmićivanje dvoje vukovarskih vijećnika HDZ-a te pronevjeru novca uplaćenog za ljetovanje vukovarske djece.

Iz kategorije: Hrvatska