Datum objave: 12. Travanj 2014

Vidošević izašao iz pritvora, najavio da će dokazati porijeklo svoje imovine!

Diana Ferić
Diana Ferić

Nadan Vidošević, bivši čelnik HGK, danas nešto prije 13 sati izašao je na slobodu nakon pet mjeseci provedenih u Remetincu. 'Kad dođem kući, prvo ću poljubiti ženu i djecu', rekao je Vidošević mnoštvu okupljenih novinara koji su satima čekali da izađe, javlja tportal.

Vidno zadovoljan, Vidošević je najavio da će dokazati porijeklo svoje imovine i rekao da mu je rodbina financijski priskočila u pomoć. Inače, rekao je, sud je jedino mjesto gdje može obraniti svoj ugled, čast, imovinu i u konačnici slobodu.

Uvjeren je da će moći dokazati porijeklo svoje imovine. 'To sam jedino siguran da mogu, a ovo sve drugo pustimo. Zar mislite da ijedan pojedinac može zaustaviti lavinu pokrenutu putem medija. Jedino se na sudu mogu iznositi svoji argumenti', rekao je Vidošević, kojega je pred vratima kaznionice dočekao odvjetnik Dražen Delač.

'Kad ste na vrhu, onda su vam svi prijatelji. Kad se nađete na dnu, onda otkrijete neke divne nove ljude', rekao je Vidošević, pozdravljajući ljude u zatvoru u Remetincu 'i s jedne i s druge strane brave' s kojima je proveo i neke vrlo lijepe trenutke.

Upitan kako će organizirati svoju obranu s obzirom na niz optužbi koje su se spominjale ovih nekoliko mjeseci - novinarka je spomenula slike i stare rijetke knjige (inkunabule iz 15. stoljeća) - Vidošević je rekao sljedeće: 'To sve što mi govorite, to nije grijeh. To bi trebalo biti nešto što bi netko morao reći hvala'.

U zatvoru nije imali priliku susresti se s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, ali su se jednom našli 'jedan iza drugog', te su imali priliku mahnuti jedan drugome i pozdraviti se, rSmršavio 13 kilograma

U zatvoru je svakog dana pješačio po dva sata, što kući nikada ne bi radio, te je smršavio 13 kilograma.

Jedan od zatvorenika koji je prethodno pušten na slobodu, rekao je da je bivši čelnik HGK-a smršavio i da u Remetincu nije imao nikakve povlastice, niti je bio sam u ćeliji, izvijestio je Dnevnik.hr.

'Dobro se držao. Ali smršavio je puno, barem jedno 20 kila. Vidjet ćete sami', rekao je Jurica Grljač novinarima koji su dežurali pred zatvorom u iščekivanju Vidoševića.

Proširena istraga

Sutkinja Jadranka Mandušić odbila je prijedlog USKOK-a da se Vidoševiću pritvor produži za još dva mjeseca zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke. Izrečena mu je mjera zabrane kontaktiranja i uspostavljanja veze sa svjedocima koje Uskokovi istražitelji još nisu ispitali.

Sutkinja jučer nije prihvatila prijedlog Uskoka da se Vidoševću istražni zatvor produlji za još dva mjeseca ističući da novi svjedoci koje je Uskok predložio u proširenju istrage nisu odlučni da bi na bilo koji način utjecali na postupak. Što se tiče preostalih desetak ranije predloženih svjedoka sutkinja je ustvrdila da su već trebali biti ispitani.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja 30-ak milijuna kuna iz te ustanove.

U posljednjem proširenju istrage poduzetnika, za kojega se nakon uhićenja doznalo da je i najveći hrvatski kolekcionar umjetnina, tereti se da je Komoru, upravo nabavljajući slike, oštetio za još 265 tisuća kuna.

 

Iz kategorije: Hrvatska