Datum objave: 04. Travanj 2014

Picula: "Svi u SDP-u moramo preuzeti odgovornost, inače će građani sankcionirati stranku"

Nina Medić
Nina Medić

Uoči početka službene kampanje za izbore za Europski parlament u emisiji Hrvatskog radija Poligraf sučelili su se kandidati šest koalicijskih i stranačkih lista, prenosi tportal. Iako je u emisiji Poligraf na Hrvatskom radiju tema bila euroizbori, Tonino Picula odgovarao je i na pitanja o SDP-ovim aferama. Kaže kako će svi dati doprinos.

Na pitanje koliko su pale političke dionice SDP-a nakon nedavnih afera, Tonino Picula je odgovorio da nije lako danas biti u SDP-ovoj koži. 'U stranci sam 24 godine; nikad nije bilo lako, bilo je i uspjeha i gubitaka, no danas je jedinstvena situacija za SDP. Svi ćemo dati svoj doprinos kako bismo riješili probleme, a puno njih smo naslijedili. Predsjednik stranke i Predsjedništvo moraju preuzeti odgovornost i učiniti neke korake, inače će građani sankcionirati SDP.'

U Poligrafu su gostovali kandidati šest koalicijskih i stranačkih lista s predstojećih euroizbora: Tonino Picula (Kukuriku koalicija), Andrej Plenković (koalicija HDZ, HSS, HSP AS, BUZ), Nikola Vuljanić (Hrvatski laburisti), Mirela Holy (ORaH), Nikica Gabrić (Nacionalni forum) i Stjepan Ribić (Savez za Hrvatsku), piše 24 sata.

Plenković je rekao kako će danas njegova stranka službeno predstaviti liste iako se imena već znaju. Kaže kako imaju kvalitetan i snažan program, od reformi do ekonomskog rasta i zapošljavanja. Naglasak je uvijek na boljitku građana. Dodao je kako je HDZ imao svojih afera, ali stranka je uvijek napravila ono što je trebala.

Iz kategorije: Hrvatska