Datum objave: 01. Travanj 2014

Konzum benz ima najpovoljnije cijene goriva u Hrvatskoj

Nina Medić
Nina Medić

Prema podacima koje je od početka liberalizacije tržišta sredinom veljače prikupljao portal cijenegoriva.info, Konzum benz nudi najjeftinije gorivo na tržištu Bilo da je riječ o benzinu ili dizelu njihovo gorivo je najmanje 10 lipa jeftinije, piše tportal.

Iako bi se to moglo svrstati u rubriku vjerovali ili ne, budući da je primarno riječ o trgovačkom lancu, ova kompanija jedina na svojim internetskim stranicama objavljuje cijene naftnih derivata, javlja portal cijenegoriva.info.

Kako piše tportal, nijedna druga naftna kompanija to ne radi jer ih novi Zakon o tržištu nafte i naftnih derivata, koji je i liberalizirao tržište naftnih derivata u Hrvatskoj, na to ne obvezuje.

Aktualne cijene benzina i dizela potrošači mogu vidjeti na takozvanim totemima na benzinskim postajama, a budući da ih neke pumpe nemaju, tek prilikom točenja goriva.

'Sukladno novom Zakonu o tržištu nafte i naftnih derivata, Ina nema obavezu javnog objavljivanja cijena, kao što smo dosad činili na svojim internetskim stranicama. Naše maloprodajne cijene su objavljene na samim benzinskim postajama, a našim je kupcima na raspolaganju i INA –Besplatni telefon 08001112', poručili su iz te naftne kompanije. Iz Tifona kažu da su sve cijene objavljene i dostupne korisnicima na benzinskim postajama.

Cijenegoriva.info novoosnovani je internetski portal koji svakoga dana objavljuje dostupne cijene naftnih derivata i korisnicima izračunava koliko će uštedjeti. Odabirom vrste te količine goriva mogu doznati koliko će uštedjeti ako gorivo toče na najjeftinijoj u odnosu na najskuplju benzinsku postaju.

S novoosnovanog portala apeliraju na ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da dopuni novi Zakon jednom rečenicom: 'Naftne kompanije obvezne su svakoga dana na svojim internetskim stranicama objavljivati cijene naftnih derivata koje prodaju na svim svojim pumpama'.

Iz kategorije: Hrvatska