Datum objave: 27. Ožujak 2014

Milanović: "Ne ukidamo poticaje zapošljavanja za mlade!"

Nina Medić
Nina Medić

Zoran Milanović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske danas je na sjednici Vlade demantirao informaciju objavljenu jučer da Ministarstvo rada i mirovinskog osiguranja ukida poticaje za zapošljavanje mladih, kroz koju imaju priliku dobiti prvo radno iskustvo za plaću od 1.600 kuna. Milanović poručuje: „Ništa ne ukidamo!“, prenosi tportal.

Premijer Milanović podsjetio je koliko je Vlada bila kritizirana mjerom zapošljavanja mladih na prvo radno mjesto za plaću od 1.600 kuna mjesečno te ističe kako se jučer zbog mogućnosti ukidanja te iste mjere digla prašina.

'Govorilo se da tom mjerom rušimo cijenu rada na tržištu, a zapravo je podatak da se 60 posto mladih koji su prošli tu mjeru na kraju i zaposlilo. Dakle, ništa ne ukidamo, to je netočna informacija. Da je tako, to bi bilo i u rebalansu proračuna. Čekamo europske garancije za mlade, to je točno, ali oni koji su u programu će biti u programu. Nažalost, objavljuju se netočne informacije. Ne ukidamo mjere!' - rekao je Milanović, piše tportal.

U prijevodu - tko je već zaposlen kroz tu mjeru, ostat će zaposlen, ali se neko vrijeme novi neće zapošljavati po modelu za 1.600 kuna.

Iz kategorije: Hrvatska