Datum objave: 20. Ožujak 2014

Tonino Picula tek na petom mjestu SDP-ove liste za EU parlament

Nina Medić
Nina Medić

Nositelj liste na prošlogodišnjim izborima za EU parlament, SDP-ov Tonino Picula na listi za predstojeće izbore za zastupnike u Europskom parlamentu  bit će na petom mjestu. Špekulira se da Zoran Milanović Toninu Piculi zamjera bolju suradnju s HDZ-ovim zastupnikom Davorom Ivom Stierom u Bruxellesu posebno po pitanju Hrvata u BiH, nego s matičnom strankom, prenosi Index.

SDP će na listi za predstojeće izbore za 11 zastupnika u Europskom parlamentu imati prva dva mjesta te peto i šesto, dok će treće i četvrto mjesto pripasti koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u, prijedlog je koji je na današnjoj sjednici usuglasilo Predsjedništvo SDP-a, a o kojem će u subotu odlučivati Glavni odbor te stranke.

Nositelj liste bit će europski povjerenik Neven Mimica, a druga na listi je Biljana Borzan, potvrdio je  član Predsjedništva SDP-a nakon današnje gotovo trosatne sjednice toga tijela. Treći na listi bit će HNS-ov Jozo Radoš,  četvrti Ivan Jakovčić iz IDS-a, a šesti SDP-ov Oleg Valjalo.

Sedma na listi je Višnja Fortuna iz HSU-a, a na osmome SDP-ova Sandra Petrović Jakovina, supruga ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Deveto mjesto pripast će kandidatu HNS-a, a deseto SDP-u, dok je na jedaneaestom mjestu Milorad Pupovac iz SDSS-a, prenosi Index.

Iz kategorije: Hrvatska