Datum objave: 22. Veljača 2014

Milanović SDP -ovcima: Ovo je tek bilo prvo poluvrijeme

Diana Ferić
Diana Ferić

Pred oko  sedamstotina SDP-ovih delegata predsjednik SDP-a Zoran Milanović otvorio je jutrosSDP-ovu konvenciju na kojoj bi ta stranka trebala rezimirati dosad napravljeno u dvije godine mandata, ali i najaviti kako dalje, prenosimo s tportala.

'Bilo je teških godinu i pol dana gdje se smo se morali boriti s učincima svjetske krize. Moramo se boriti s jedne, a s druge strane biti u aktivnoj obrani protiv nesnošljivosti i netolerancije na domaćem terenu. Jesmo zadovoljni? I da i ne', kazao je Milanović na početku Konvencije.

Ovo je tek bilo prvo poluvrijeme, kazao je Milanović, dodavši da je za to vrijeme suradnja s partnerima bila dobra. 'S partnerima smo ostavarili dobru aktivnu transprentnu suradnju gdje su neposrazumi statistička greška. Vode nas isti ciljevi, proces je sve, a cilj kad dođete dodo njega idete prema novom', rekao je Milanović.

I dok svi ministri za vrijeme govora predsjednika stranke i premijera Zorana Milanovića sjede u prvom redu ministar financija Slavko Linić sjedi sam u posljednjem redu, piše Dnevnik.hr. Na pitanje zašto je tako, odgovorio je da 'nema komentara'. (Dnevnik.hr)

Iako je u dvije godine napravljeno puno, kazao je Milanović, pred vladajućom koalicijom je veliki posao i 'ne smiju si dopustiti da ono što je napravljeno bude povijesni slučaj, odnosno akcident'.

Okupljenima se obratila i potpredsjednica Vlade i potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić, koja je pred okupljenima pobrojala što se sve napravilo poput reforme sustava socijalne skrbi, registra branitelja, fiskalizacije, legalizacije bespravnih objekata, e-dozvola, čišćenja Popisa birača, uvođenja zdravstvenog odgoja.

'Znamo da je ljudima teško, radimo na tome da Hrvatska dobije novu priliku. Nismo se došli bogatititi i lagati, došli smo provesti red. Samo takva država može postati uspješnija, to je naš cilj, ali moramo mijenjati navike', rekla je Opačić.

Prizanala je da ipak nije bilo sve savršeno. 'Bilo je nesnalaženja i pogrešnih oduluka i bit će ih još. Ova Vlada nije Vlada Supermena, ali gradimo sustav iz temelja i jedinstveni smo da nema uljepšavanja stvarnosti. Naša osnovna misija je da Hrvatska postane efikasna zemlja', naglasila je Opačić.

Podsjetimo, tema SDP-ove konvencije je 'Red, rad i rast', a predstavit će se rezultati dvije godine Kukuriku-vlade predvođene SDP-om. U Hypo centru će danas, osim premijera, govoriti potpredsjednici Vlade Milanka Opačić i Branko Grčić te povjerenik Europske komisije Neven Mimica - donedavni potpredsjednik stranke. Od ministara bez titule potpredsjednika Vlade govorit će ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić.


 

Iz kategorije: Hrvatska