Datum objave: 20. Veljača 2014

Preskupi automobili namjenjeni ministrima ipak odlaze u MUP

Nina Medić
Nina Medić

Nakon medijske halabuke o jedanaest skupih luksuznih limuzina naručenih za  ministre, automobili ministri ipak neće zadržati već odlaze u vozni park policije. Čemu će skupi auti točno služiti, u MUP-u još ne znaju. Ministri će tako nove automobile ipak dobiti iz jeftinijeg kontingenta od 1.500 novih automobila, javlja tportal.

Ministri Vesna Pusić, Mirando Mrsić, Orsat Miljenić, Tihomir Jakovina, Mihael Zmajlović, Željko Jovanović, Branko Grčić, Siniša Hajdaš Dončić, Darko Lorencin, Predrag Matić i Gordan Maras trebali su dobiti luksuzne Audije A6 s kožnim sjedalima, šest brzina, pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem.  Jedanaest skupih limuzina, koji zajedno s petogodišnjim leasingom i održavanjem koštaju po 650 tisuća kuna, završit će u MUP-u. Kako će služiti državu, do trenutka pisanja članka nismo uspjeli precizirati.

Premijer Zoran Milanović na konferenciji za novinare u utorak je rekao da sigurno neće ostati neiskorišteni: 'Ne znam za što će se koristiti. Za protokol, pratnje, možda će biti presretači... Jer riječ je o moćnim vozilima, dakle, poslužit će za sigurnost u prometu. To je deset novih vozila za 4,5 milijuna stanovnika. Imamo 1.500 kilometara modernih autocesta i to nam treba. To su skupa i moćna vozila, imaju pogon na sva četiri kotača, jer to moraju imati, ali nemaju nikakva fancy sjedala.'

Već treći dan čekamo odgovor iz Ministarstva unutarnjih poslova na pitanje za što će, kako i koliko često koristiti nova skupa vozila, no odgovora još nema, piše tportal.

Željko Marušić s Fakulteta prometnih znanosti proučio je specifikacije navedenih desetak najskupljih limuzina te upozorava da ti automobili definitivno ne bi bili dobri presretači: 'Može svaki auto poslužiti za svašta, ali ovo nisu auti za presretače!'

Iz kategorije: Hrvatska