Sidebar Menu

Datum objave: 17. Veljača 2014

Poplave i daje prijete Hrvatskoj, novi vodeni val stiže iz Slovenije

Nina Medić
Nina Medić

Situacija s poplavama i dalje je kritična, a Hrvatskoj prijeti i novi vodni val kojeg se sutra očekuje iz Slovenije, javlja Index.Sve službe su na terenu, a građanima u obrani od poplava pomaže i vojska.

"U dijelovima Čičke Poljane voda se izlila preko prometnica i dvorišta. Ugroženo je i nekoliko kuća, a sve kuće se štite zečjim nasipima. Vatrogasne ekipe rade na obrani cijelu noć. Vodostaj i dalje raste. Mještani se upozoravaju da budu u stanju pripravnosti i sve potrebe jave u Stožer koji dežura u prostoru Stare škole", izvijestili su iz Grada Velike Gorice.

Vodni val Savom spušta se prema Jasenovcu, gdje će se sudariti s Unom. Kako bi Lonjsko polje moglo primiti dodatne količine vode, dio stanovnika iz 40-ak kuća u selima Trebežu, Bukovici, Plesnu i Kraljevoj Velikoj mogao bi tijekom jutra biti evakuiran, javlja HRT. Na nasipu kod brane Trebež kontrolirano će se ispuštati višak vode, piše Index.

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.