Datum objave: 11. Veljača 2014

Tvrtka 'dm' daleko najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj

Nina Medić
Nina Medić

Tvrtka 'dm- dorgerie markt' petu godinu za redom je najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj prema podacima istraživanja portala MojPosao u kojem je sudjelovalo oko 7 tisuća ispitanika, prenosi Večernji.

Ispitanicima koji odabiru dm drogerie-markt kao prvi izbor za najboljeg poslodavca presudni su faktori harmonični odnosi na radnom mjestu, visina plaće i ostale pogodnosti te sigurnost radnog mjesta.

Na drugom mjestu prvi je put Müller sa 3,04% bodova, dok je veliki skok doživjela tvrtka Lidl koja je prošle godine bila na jedanaestom mjestu, a ove godine zauzima visoko treće mjesto sa 3%.

U istraživanju provedenom u listopadu, studenom i prosincu 2013. te siječnju 2014. sudjelovalo je gotovo 7000 ispitanika. U istraživanju je sudjelovalo 59% žena i 41% muškaraca. Većina ispitanika mlađa je od 32 godine (58%) i ima srednju stručnu spremu (52%).

Rezultati se temelje isključivo na percepciji ispitanika: nema unaprijed ponuđenih odgovora, odnosno ispitanici redom navode tri poslodavca kod kojih bi se najradije zaposlili, prenosi Večernji.

Iz kategorije: Hrvatska