Sidebar Menu

Datum objave: 10. Veljača 2014

Novi udar na standard građana: još veće cijene životnih troškova

Nina Medić
Nina Medić

Prosječno hrvatsko kućanstvo do kraja godine za povećane bi režije moglo izdvojiti gotovo 3000 kuna više nego sada, piše Jutarnji. To je polovina prosječne hrvatske neto plaće, koja je, prema posljednjim podacima, bila 5634 kune.

Zaključak je to koji proizlazi iz računice u kojoj je Jutarnji analizirao već najavljena poskupljenja pojedinih troškova života, ali i neka “puzajuća”, o kojima se još ne govori ili se spominju između redaka, ali su prilično realna. U obzir su uzeli četveročlanu gradsku obitelj, i to u razdoblju od svibnja do kraja godine. Razlog tom vremenskom ograničenju je najavljeno poskupljenje vode koje i otvara ovogodišnji režijski tsunami koje će građani osjetiti na računima za travanj koji stižu u svibnju.

Razdoblje od države subvencioniranih režija u nas se približava kraju, posebno nakon što smo pristupili EU.

Uz poskupljenje vode, drugi već izvjestan udar bit će liberalizacija cijena benzina, a ne može se isključiti ni poskupljenje struje, možda i plina. Izgledna su i poskupljenja cigareta i komunalija, piše Jutarnji.

Iz kategorije: Hrvatska

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.