Datum objave: 09. Veljača 2014

Nastavljaju se neredi u BiH-a, materijalna šteta veća od 25 milijuna eura

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijepodnevni sati u nedjelju u Bosni i Hercegovini protječu mirno a komunalne službe nastavljaju uklanjati tragove nereda koji su izbili u petak tijekom prosvjeda zbog socijalnog i političkog stanja u zemlji.

Još uvijek se zbrajaju materijalne štete a lokalni mediji navode iznos od čak 50 milijuna konvertibilnih maraka (25 milijuna eura).

Nova okupljanja prosvjednika najavljena su za 12 sati u Sarajevu a riječ je o istoj skupini koja je u subotu poslije podne na nekoliko sati blokirala glavnu gradsku prometnicu ispred sjedišta Predsjedništva BiH. Tada se okupilo tek stotinjak uglavnom mlađih ljudi koji su tražili ostavku vlade Sarajevske županije ali i vlade Federacije BiH.

Županijski premijer Suad Zeljković u subotu u večernjim satima podnio je neopozivu ostavku ispunivši tako zahtjeve prosvjednika.

Za nedjelju je ipak najavio održavanje izvanredne sjednice županijske vlade koja od policije očekuje izvješće o sigurnosnom stanju i plan mjera kako bi se ono stabiliziralo.

Prije premijera Sarajevske županije ostavke su podnijeli i predsjednici vlada Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije a to nije učinio još jedino premijer Unsko-sanske županije Hamdija Lipovača.

On je potvrdio kako će se s predstavnicima prosvjednika sastati u ponedjeljak i razgovarati o njihovim zahtjevima.

Iz kategorije: Hrvatska