Datum objave: 27. Siječanj 2014

Kamping udruženje protiv odluka Vlade:"Ubijaju kravu koja nosi mlijeko !"

Diana Ferić
Diana Ferić

Tihomir Nikolaš, predsjednik Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske (KUH) danas je izrazio protivljenje najavljenom povećanju cijene vode, ali i razočarenje nekim potezima Vlade koja, kako je slikovito rekao,  u zadnjih par mjeseci  "ubija jedinu kravu koja daje mlijeko", prenosimo s tportala

Naime, iz nacionalne udruge kampova, čije članstvo pokriva 90 posto kapaciteta domaćih kampova, oštro su osudili ishitrene odluke Vlade kojima se nanose štete turističkom sektoru.

KUH izražava protivljenje ovom potezu, koji je u suprotnosti sa proklamiranom politikom rezanja parafiskalnih nameta. Na primjeru jedne naše veće članice, ovo povećanje naknade za zaštitu voda iznosi 1,5 milijuna kuna godišnje, što znači da dodatni trošak nastao ovom odlukom višestruko nadmašuje sve pozitivne učinke dosadašnjih smanjenja parafiskalnih nameta.

Vlada je nevjerojatnom lakoćom u samo par mjeseci donijela tri odluke; povećanje naknade za zaštitu voda, povećanje naknade za obnovljive izvore energije i povećanje PDV-a na smještaj, kojima je turističkom sektoru uzela 400 milijuna kuna godišnje, inače namijenjenih zapošljavanju i investicijama.

"Nije jasno radi li se jednostavno o manjku strategije, ili pak o karikaturi proklamirane strategije. Iako nismo poljoprivrednici, i nemamo traktore za blokiranje cesta, moramo ponovno spomenuti da nam se čini da ubijamo jedinu kravu koja daje mlijeko", zaključio je Nikolaš.

Iz kategorije: Hrvatska