Datum objave: 03. Veljača 2024

POJAČAJ RADIO / Naša Cvitan Cvita i prijatelji glazbenici izvode večeras u Kazalištu jazz, blues, filmsku glazbu...

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert „Pojačaj radio“ pjevačice Nataše Cvitan, koja će vas uz pratnju benda provesti kroz retrospektivu glazbenih žanrova koji su utjecali na njih kao glazbenike bit će održan večeras u HNK u Šibeniku. Uz nju nastupaju Mate Anić na klavijaturama, Marko Baranović na bas gitari / kontrabas te Vedran Sučić na bubnjevima. Repertoar uključuje, jazz standarde, hrvatsku glazbu 60-tih i 70- ih godina, filmsku glazbu različitih razdoblja, blues, dvije autorske pjesme i instrumentalni dio u izvedbi gostujućeg tria.

"Radio i televizija osnovni su mediji preko kojih smo dolazili u doticaj s različitim glazbenim žanrovima. Premda je njihov utjecaj danas smanjen, još uvijek rado slušamo radio i ne mali broj puta ćemo kada krene skladba koju želimo dobro čuti, podijeliti taj trenutak sa osobom pored sebe uz te dvije riječi „Pojačaj radio“. Ta prisutnost i davanje važnosti glazbenoj kreaciji ima svoje mjesto u životima sviju nas, a dijeliti glazbu s drugima najvažniji je trenutak u životu glazbenika", kažu u HNK u Šibeniku.

Ideja o ovakvoj koncertnoj priči došla je sasvim slučajno i na radost samih glazbenika. Cijela ova priča ne bi bila potpuna bez gostiju koji će svojim instrumentima i glasovima podignuti razinu raznobojnosti glazbenih aranžmana i izričaja.

Ulaznice su dostupne online i na blagajni kazališta od 10:00 do 13:00 sati te na dan izvedbe 1 sat prije početka programa.

Više detalja o samom programu pronađite na službenoj stranici kazališta.

Iz kategorije: Glazba & Spektakli