Datum objave: 30. Listopad 2023

ŽENSKO DRUŽENJA / U Šibeniku osnovana „Pjevaonica” u kojoj se opuštaju i uživaju žene bez obzira na to imaju li ili nemaju sluha

Diana Ferić
Diana Ferić

Žene iz Šibenika i okolice dobile su priliku za novo žensko opuštajuće druženje kroz „pjevaonicu” -radionicu  amaterskog pjevanja u glas koja spaja žene i ljubav prema pjevanju. Osnovale su je Jasna Juras, osnivačica DV „Sunce”, pedagoginja Martina Nevešćanin i logopedica Višnja Mrša Pamić.

 
"Vozile smo se u autu nakon 3 dana zajedničkog druženja. Na putu kući spontano smo počele pjevati i pjevale smo cijelim putem  oko 4 sata.Taj dobar osjećaj, u kojem nije mozak puno radio nego samo glas i emocije, ali i inspiracija nekih sličnih radionica iz inozemstva otvorila nam je put za razvoj "Pjevaonice". Nama je pjevanje mjesto za opuštanje, oslobađanje od stresa i na kraju silno se zabavljamo dok pjevamo  i želimo to podijeliti s drugim ženama”, kažu one.
Do sada su odžale 2 radionice i privukle mnoge žene. Posjetile smo ih i uvjerili se u pozitivnu energiju i opuštajuću atmosferu. Pjevale su domaće i strane pop i rock skladbe i zvučale su kao da su uvježbane, a neke su se vidjele  tada prvi put.
 
„Pjevaonica je prostor u kojem se žene druže pjevaju, zabavljaju i puštaju svoj glas, one koje imaju sluha, ali i one koje baš i nemaju. To je isto osvajanje prostora slobode. U klapama i zborovima imaju  svoje aranžmane i podloženi su po glasovima, a naša je ideja da to bude slobodno pjevanje u kojom žene mogu pustiti svoj glas kako se u tom trenutku osjećaju. Moje iskustvo je da ljudi vole pjevati i družiti se uz pjesmu i kad  nužno nemaj sluha. Radionica je napravljen tako da  na početku imamo neke igre upoznavanja, onda kolegica Višnja Mrša Pamić, logopedica radi vježbe za glas i vodi zagrijavanje i nastavljamo pjevajući  repertoar koje žene unaprijed odaberu”, ispričala nam je Martina Nevešćanin.
Ona kao stručnjakinja za terapiju igrom  i kroz psihodramu potvrđuje terapeutski učinak takvog pjevana, a to su nam potvrdile i sudionice.
 
 
„Iznenadili smo se kako su žene pozitivno reagirale. Na prvoj radionici nas je bilo devet, na ovoj drugoj nas je već 12. Ovo žensko druženje organiziramo kao pandan muškim druženjima uz sport i druge grupne aktivnosti koje su njima relaksirajuće. Znaju nam reći da tko je nama kriv kada nemamo tako nešto. E pa sada imamo i to”, dodaje Jasna Grubišić
 Sljedeća  "Pjevaonica" je 7. studenog, a možete se prijaviti na Pjevaonica
 
 

Video

Iz kategorije: Glazba & Spektakli