Datum objave: 30. Lipanj 2023

LJETNI KONCERT / Šibenski glazbari i njihovi gosti ponovno oduševili publiku na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Oduševljenje publike izazvao je i ovogdišnji ljetni koncert Šibenske narodne glazbe i njihovih gostiju koji je sinoć održan na tvrđavi sv. Mihovila, pred prepunim gledalištem. Pokazali su još jednom da se, pod dirigentskom palicom maestra Damira Marušića, mogu staviti uz bok mnogih profesionalnih orkestara.

Bio je to i slavljenički koncert za njihov 175. rođendan.

 

Na programu je bila filmska glazba, rock, blues, pop i klasika.

U goste su kao soliste pozvali Voju Markovića i Dragicu Gulin koji su pjevali Shallow, Oscarom nagrađenu pjesmu i veliki hit Lady Gage. Mladi šibenski glazbenik Tomislav Šanić, publici poznat i po nastupima na Večerima dalmatinske šansone, priklonio se rokerskoj strani glazbara. Pink Floyd i njihov The Wall te Guns n‘ Roses i Sweet Child o‘Mine u Šanićevoj izvedbi rasplesali su gledalište. Stingovog Englishmana in New York s glazbarima je izveo mladi, svestrani glazbenik iz Tisnog Antonio Perina iz Tisnog.

Gošća je bila i istarska kantautorica Elis Lovrić, a kao solisti nastupili su i sjajni mladi glazbenici, sadašnji i bivšu članovi ŠNG-a - Marta Burazer, flauta, Matej Vukić, truba i flautistica Nikolina Kapitanović.

Bio je to još jedna koncert za pamćenkje, glazbena poslastica kojom su šibenski glazbari počastili svoju vjernu publiku.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Glazba & Spektakli